Naar Norderney

Woensdag 8 juni
Barometer staat op 1024,7

De tij laat toe dat we wat later kunnen opstaan. We vertrekken om 11.00 naar Norderney. We zeilen onder Borkum door langs Memmert en Juist. Het weer is omgeslagen in bewolking en de temperatuur is een stuk frisser. De wind komt uit Noord-west. Wij kleden ons dik aan.

De andere mensen van de westerly boot vertrekken ook, de Hotse Hiddes. Zij varen als eerste de haven uit. Het zijn echt fanatieke zeilers die ook gelijk de Genua uitrollen. Wij wachten daarmee, omdat we vrij snel tegen de wind in moeten varen. Onder Borkum door varen is fantastisch. Je vaart heel dicht langs de kust en de kans dat je zeehonden ziet, is groot.


Busetief

Wij rollen, na een gunstige koers, ook onze Genua uit en al snel zeilen wij de Hotse Hiddes voorbij. Het is een mooie zeildag met 15 knopen wind zeilen we langs de prikken van het Borkummerwatt fahrwasser.

Als we Juist voorbij varen, heeft Hans het ineens over het Busetief. Dat was ik even vergeten. Tussen Juist en Norderney ligt een open zeegat, waar je dicht langs moet varen, de Busetief. De laatste keer dat wij er door heen vaarden, hadden we last van zeerollers met brekers. Gelukkig viel het nu mee. Tegen 16.00 komen we aan in de jachthaven van Norderney. Het is hier meestal druk en ook nu liggen er best veel bootjes. Het is een leuke haven om te liggen. Het weer klaart op en we hebben zelfs af en toe een lekker zonnetje. Zonnepanelen (nieuw aan boord) uitklappen dus! We nemen een door de zonnepanelen gekoeld biertje.

Morgen willen we eigenlijk naar Helgoland, alleen is de wind niet heel gunstig. De eerste uren komt de wind uit het noorden en later op de dag komt er ook west in en dat moet ook voor onze koers. Dus als de voorspelling is zoals die is kan het, maar het is niet heel zeker. 

Het zou zomaar kunnen dat wij morgen eerst naar Spiekeroog gaan en dan 1 dag later vertrekken. De vooruitzichten zijn dan iets beter. Als we gaan, dan vertrekken wij rond 9.30 en zijn dan 7 uur later op Helgoland.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical