Pellworm

Zaterdag 25 juni
Barometer staat op 1017,2

Als we gaan, naar Pellworm, dan pas laat in de middag.

Gisteravond tijdens ons avondwandelingetje hebben we een lorrie geregeld. Een meneer uit het dorp zou de volgende ochtend met een vriend uit Langeness naar Dagebull gaan en wij mogen mee. We moeten om 8.30 klaar staan bij het spoor. Een lorrie is een houten bak die zich op een rails voortbeweegt. Hij rijdt van Langeness naar Oland en dan naar de vaste wal, Dagebull. Hier vandaan varen ook de veerdiensten naar Fuhr en Amrum.

Wij staan om 8.30 klaar en het karretje komt er al aan rijden. De meneer van onze afspraak heeft eerst zijn vriend opgehaald en nu mogen we er ook bij. Hij stopt en pakt een kussentje voor onze kont. De twee mannen zijn echte Halligen, dat kun je zo zien. Niet heel spraakzaam, hun gezicht getekend door de wind en een stoer baardje. Ze hebben een jas aan van de kustwacht, ze zijn vandaag in dienst.


Onze blote benen worden gekieteld door het lange gras langs het spoor. We hebben allebei een korte broek aangetrokken, omdat de zon scheen, maar die ging al snel weg en het werd koud. Iets anders warm meegenomen, nee. Wat gaat dat ding hard. We rijden over een smal spoordijkje midden over het wad. We worden heen en weer geschud en af en toe rammelt het aan alle kanten. De tocht duurt jammer genoeg maar 20 minuten. Hij zet ons af bij de vuurtoren. Zij zelf gaan verder om vishengels te kopen. Over een paar weken gaan ze met een groepje in Noorwegen vissen.

Spoordijk

We spreken om 13.00 weer af, dan nemen ze ons weer mee terug. Voor nu staan we om 8.40 in Dagebull. Een kustplaatsje waar helemaal niks is, behalve de veerdiensten naar Fohr en Amrum. En het is koud, we duiken een restaurant binnen en nemen daar koffie. We kijken naar de veerboten die om het uur heen en weer varen. Wat gaan er een boel mensen naar deze eilanden, ook met auto. 

Na een klein wandelingetje brengen wij onze tijd door in de Haven kiosk. Best een gezellig, leuk ding met mooi uitzicht. Het gaat regenen en niet zo’n klein beetje ook. Over 1 uur moeten we weer bij de vuurtoren staan. Gelukkig houdt het op als we worden opgehaald. De mannen waren tevreden over hun aankopen.

Zodra we merkten dat de boot los kwam, zijn we vertrokken. Het weer was niet al te best, regen. Maar het gevoel dat we weer verder gaan naar een nieuwe bestemming, Pellworm, is goed. Vanaf hier begint onze terugreis. Er zeilt nog een bootje voor ons de haven in. Het zijn 3 Duitse mannen op een Feeling. Zij moeten de boot terug varen naar Hamburg. We drinken een biertje met ze en gaan dan met z’n allen ergens een visje eten.

Van het eiland Pellworm krijgen we niets te zien, behalve de haven want we gaan de volgende ochtend vroeg weg. We willen naar Busum een tocht van 35 mijl. We hopen alleen dat de wind een beetje meewerkt, we willen N/W wind.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical