Slecht weer

Vrijdag 24 Juni
Barometer staat op 1019.2

We waren redelijk vroeg uit ons bedje. Hans moest naar de wc en kleedt zich aan om naar het dorp te lopen. Ik doe het op de emmer een stuk sneller. Het is benauwd buiten en het zicht is slecht. Wij willen een paar uur voor hoogwater weg naar Pellworm. Dat zal in de loop van de middag zijn. Tot die tijd lezen we wat en maken we koffie.

Het enige café op de warf is opengegaan, omdat er wadlopers zijn aangekomen. Wij gaan ook op het terras zitten. Niet vanwege de lekkere cappuccino, maar om de computer op te laden. De meneer achter de bar, een beetje gestresst vanwege de verschillende groepen, kon nog net 1 stopcontact vinden in het hele gebouw dat wij mochten gebruiken. We gaan koffie drinken omdat bier voor ons nog net wat te vroeg was. Andere opties waren er niet. Een bak zwarte koffie in een grote mok zoals bij Vd Werff. Alleen kost het hier jammer genoeg geen 80 cent, maar 2,60.

Er verschijnen donkere wolken aan de horizon en in de verte horen wij gerommel. Gisteravond was er ook gerommel in de lucht. Ik heb zo’n gevoel dat we vanmiddag niet gaan. We proberen nog wat weer berichten op te vangen, maar die zijn niet echt betrouwbaar. Net zoals de wind, die ook steeds maar rondjes draait. Als we blijven, kunnen we misschien met het treintje naar Dagebuhl. Helaas ging het treintje vandaag niet meer, volgens de havenmeester. De havenmeester hebben we zelf aan huis moeten opzoeken. Ik had nog zoiets, als hij liggeld wil moet hij maar naar de boot komen. Hans was het daar niet mee eens.

Vlak bij de boot is een nest met scholeksters. De jongen zijn al groot en lopen al vrij rond. De ouders zijn nog altijd erg op hun hoede. Als we er langs lopen, worden we aangevallen. Het zijn serieuze aanvallen waarbij je moet bukken. Volgens de biologe is het een terror scholekster. Deze kan zo bij het ontbijtnieuws.

We blijven nog een nachtje, zoals verwacht. We hopen morgen verder te kunnen. Waarheen, dat weten we nog niet. Het water staat hoog en de steiger loopt bijna onder water. We liggen te schommelen omdat de westenwind het water hierin blaast.

Zonsondergang op OlandReacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical