Eindelijk Helgoland

Zondag 12 juni
Barometer staat op 1011,3

We staan vroeg op om naar Helgoland te gaan. Vannacht alleen maar regen, harde wind klapperende touwen, fluitende masten en krakkende steigers. Ik lag wakker en lag eraan te denken dat ik over een paar uur op volle zee zou zijn, als het doorgaat. We moeten eerst maar weer eens een laatste weerbericht lezen.

De jongen van het gele bootje, Gerard, wil het ook gaan proberen en komt nog even bij ons vragen hoe het ervoor staat. Voor hem is het heel belangrijk om het bezeild te hebben, met een duidelijk oosten en het liefst zuid/oosten wind. Ook hij gaat met ons rond 7.40 de haven uit. De regen is een stuk minder dan vannacht en ook de wind is wat afgenomen.


Het gele bootje bij Wangeroog


Wij hebben nog steeds een dubbel rif in het grootzeil en laten deze erin en doen de fok erbij. De keuze om te gaan was goed. Het gaat goed en wij zetten koers op Helgoland Oost 003 graden. We zeilen dwars door de ankerplaats met 25 schepen.

We klotsen wel enorm, met korte golfjes. Het kost mij enorm veel moeite om niet zeeziek te worden. De hele trip heeft het gemiezerd, is de lucht is grijs en het zicht matig. Na enige tijd zien wij het gele bootje niet meer zeilen.

Wij komen om 12.40 aan op Helgoland. Wij vinden het beschutste plekje van de haven en nog steeds is het of we op volle zee aan het varen zijn, wat een klotsbak is dit toch. Een uur later komt ook Gerard zich melden. Hij heeft helemaal een stoere tocht gehad.

We gaan met z’n drieën een biertje drinken in de Bunte Kuh. Voor Helgoland een redelijk gezellige kroeg. Verder vind ik persoonlijk deze rots in de Noordzee treurig en troosteloos. Hier komen alleen boten aan met mensen die tax free willen shoppen. Is het geld besteed en de boten met de tax free shoppers vertrekken weer, sluiten de winkels de deuren.

Wij willen morgen verder gaan naar Amrum. Voor mij begint de vakantie dan echt pas, we gaan naar het onbekende. Alleen het weer moet een beetje beter worden.Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical