Verwaaid

Maandag 20 Juni
Barometer staat op 1017,2

We worden wakker met een mooie blauwe lucht. Tijdens ons ochtendritueel begint dan toch de aangekondigde wind op te komen. De bewolking heeft de blauwe lucht verjaagd. Het waait aan een stuk door meer dan 20 knopen uit het zuiden. Wij kunnen nog net even een cappuccino drinken, winkeltjes bekijken en een boodschap doen, voordat de regen en de wind nog serieuzer worden. Hans gaat een reservering doen in een visrestaurant dat wij gisteravond al hadden ontdekt. Hans heeft erover gedroomd. Het is een goed restaurant want we kunnen pas om 20.30 aan tafel, op maandag!


Fohr

Eigenlijk hadden wij vanmiddag naar een leuk dorpje willen lopen, Nieblum, maar door de regen en de harde wind, nu 30 knopen, zijn we op de boot gebleven. Dit is onze eerste echte verwaaide en verregende dag in ons zeilersbestaan. We lezen allebei een boek uit en gaan daarna wat spelletjes doen. De verliezer moet het etentje van vanavond betalen. Wie dat is, blijft geheim :-(

De regen is de hele dag aan een stuk door met bakken uit de lucht gevallen en de wind is ook nog steeds krachtig. De wind staat precies op het luik. Wij moeten eruit en als ik het luik openschuif is het net of ik voor de leeuwen wordt gegooid. De regen en de wind waaien vol in mijn gezicht. Wij komen zeiknat aan bij het visrestaurantje, dat nu helemaal leeg is. Geen hond die nu nog naar buiten wil.

Niks is viezer om de hele avond met een natte broek aan tafel te moeten zitten, maar het eten is fantastisch en dat maakt alles weer goed. Wij mogen als laatste gast nog even een wedstrijd voetbal achter de bar uitkijken. Als we teruglopen regent het nog altijd. We komen weer zeiknat aan.

Morgen blijven we op het eiland. We hebben nog niks gezien en willen dan wat rond gaan fietsen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical