Nieuw avontuur

Maandag 6 juni
Barometer stand 1024,4

We beginnen weer aan een nieuw avontuur. Ons doel: de Noord-Friese Waddeneilanden. We verheugen ons op een bezoek aan Amrum, Sylt en de Halligen. Een paar dagen te laat, maar dat is gepland. Daarmee wil ik zeggen dat je een vertrek met een boot nooit goed kunt plannen. Er gebeurt altijd wel weer iets, waardoor er vertraging optreedt. Met een mooi nieuw anker vertrekken wij maandagochtend om 11.00 uit de haven van Schiermonnikoog op weg naar Lauwersoog. Hier wordt nog even naar onze marifoon gekeken. De verbinding is matig en we willen toch nog even proberen deze te herstellen.

Na een mooi zeiltochtje op de genua komen we rond 12.45 in Lauwersoog aan. Wij gaan in de nieuwe jachthaven liggen. Daar hebben wij met Diederik afgesproken; hij komt de marifoon nakijken. Wij hebben de hoop dat dit binnen een uurtje wel klaar is, maar dat is niet het geval. De ontvanger blijkt kapot te zijn, waarschijnlijk door blikseminslag. Daar is nu niets aan te doen en we moeten het doen met een matige ontvangst. Dat betekent dat we dicht bij de eilanden goede ontvangst hebben.

Rond een uur of 4 gaat hij weg en wij gaan een stukje lopen en nieuwe laarzen kopen. Echte Jalatte, want mijn oude zijn helemaal kapot. We lopen de Coöperatie binnen waar je wordt geholpen door echte Groninger mannen. Dat zijn behoorlijk nuchtere mensen, die met weinig woorden veel kunnen zeggen. Als Hans vraagt om iets te vertellen over de kwaliteit van deze laarzen, zegt de man: "Deze laarzen zijn monsterachtig goed." 

Haven Lauwersoog

Ons plan voor de avond is dat we Lauwersoog zo laat mogelijk verlaten, waardoor we met de vloedstroom ergens op het wad voor anker gaan. De avond is hier prima geschikt voor. Het is rustig weer en het is nog lang licht. We gaan rond 21.00 voor anker op het Lutjewad bij de scheidingston van de Eilanderbalg. Dan moet het nog hoogwater worden. Meestal ga je voor anker met laagwater en kun je al vrij snel zien waar en hoe je ligt. 

De avond valt mooi, met een mooie, rode zonsondergang. Morgenvroeg zal ik kijken hoe we liggen, dat zal zijn om 7 uur 's morgens.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical