Hooge

Woensdag 22 juni
Barometer staat op 1022,3

Vanmorgen hebben we tijd om van alles en nog wat te doen. Watertank bijvullen, diesel tanken, afval weggooien en betalen. Het zonnetje probeert door de bewolking heen te schijnen. Er staat een windje van 15 knopen. We willen rond 14.00 vertrekken naar Hooge tegen de vloed en de wind in. Dat is heel jammer voor ons, want dit zou een ideale zeildag kunnen zijn, mits je de goeie kant op gaat.

Onze eerste blik op zo’n Hallig is Langeness. Ze worden in de boeken omschreven als grote boten aan de horizon, en dat is inderdaad zo. Wij varen langs de kust van Fohr en nemen dan de koers 220 graden. Zo pikken wij de prikken op bij Nordmarsch-fahrwasser. Het neemt wat meer tijd in beslag dan we dachten, stroom en wind tegen. Tegen 16.00 komen we aan in Hooge. We moeten door een smalle sluis die altijd openstaat. Daar achter ligt een klein haventje, droogvallend, midden in een kwelderlandschap.

We worden opgevangen door een meneer die ook met zijn boot in de haven ligt. Hij is nu, zo vertelde hij aan ons, tijdelijk havenmeester. We krijgen de sleutel van het clubhuis dat op palen staat, we moeten ons zelf even gaan inschrijven en het liggeld moeten we in een envelop stoppen. Zo gemoedelijk is het hier dus. Dat zou je niet zeggen als we horen dat hier in 3 maanden tijd 90.000 toeristen komen.

Haven van Hooge

Het weer is lekker en we kunnen buiten vanuit onze kuip genieten van de omgeving. Het water loopt bijna weer weg en dan zouden wij droog komen te vallen. De kans dat we scheef komen te liggen is aanwezig, maar daar maken wij ons niet druk om. Langzaam aan zien we steeds meer vogeltjes om onze boot heen scharrelen, op zoek naar voedsel. 

Dit is echt een fantastische plek om te liggen, een waar paradijs!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical