Westenwind en regen

Maandag 27 juni
Barometer staat op 1017,2

De grote vraag die we hebben, is hoe we weg komen van de kust en daarna de Elbe over, al dan niet via Helgoland. Hans staat vroeg op om te kijken hoe de wind staat en of we kunnen vertrekken. Omdat er een waarschuwing 6 beaufort is afgegeven, besluiten we om niet te gaan. Heerlijk, ik draai me weer lekker om en samen slapen we uit. Het voelt als spijbelen. Maar een dagje vrij is lekker na de zware tocht van gisteren.

Op een terrasje stellen we ons nog een vraag. Waarom is Busum zo’n toeristisch plekje? Het is geen gezellig oud stadje. Het heeft ook geen strand. De winkels gaan niet met de trend mee. Als je aan komt varen, zie je een grote silo en een hoge flat, eenzaam langs de boulevard. Bussum heeft wel een grote haven met in het stadje een museumhaven en een vissersvloot. De jachthaven ligt aan de rand, een beetje afgelegen. In de boekjes staat ongezellig, maar daarmee zijn we het niet eens.

Terwijl het bijna de hele middag regent en hard waait, vermaken wij ons prima. We hopen op oostenwind, de rest van de week, met een zonnetje…

Flat links, silo rechts en wij liggen in het midden

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical