Sylt

Vrijdag 17 Juni
Barometer staat op 1004, 2

Het is weekend, maar dat weten we alleen doordat we een blog bijhouden. We willen naar Sylt varen. Zeilen zal moeilijk gaan, omdat het tegen de wind in is, maar omdat het een klein stukje is, doen we het toch maar. Ons doel is een klein haventje aan de zuidkant van Sylt dat Rantum heet, droogvallend. Het is onduidelijk of we wel in de boxen passen, maar we gaan het maar gewoon proberen.

Het is weer een mooie ochtend en we hebben heerlijk geslapen. De meeuwenkolonie vlak bij ons maakt de hele dag lawaai. De eerste wandelaars zie ik rond 10.30 komen. Daarna wordt het steeds drukker. Wij vertrekken rond 11.00 en gaan ook om de punt langs het strand naar buiten. We zetten koers naar het Noorden en gaan door een priel die niet betont is. We navigeren op de plotter en op de kaart. Het moeilijk te zien waar het is, maar als we dichterbij komen, zien we steeds meer iets wat op een haventje lijkt.Haven Rantum

Er staat een havenmeester ons op te wachten. Hij helpt ons de box in. Een zeer aardige man, die ons gelijk de sleutel geeft van het havengebouw. Wij beloven straks even bij hem langs te gaan. De haven ziet er primitief uit, maar wel leuk. We kleden ons om en lopen naar het havenkantoor tevens clubhuis op de eerste verdieping. We belanden in een zeer gezellige atmosfeer, het kantoortje staat blauw van de sigarettenrook. Ze zitten met een paar man lekker biertjes te drinken aan een lange smalle tafel aan het raam met geweldig uitzicht over het wad. Hans moet zelf in het boek onze aankomstdatum opschrijven en verdere informatie. Betalen komt later wel en anders nemen ze onze boot in beslag. Wij zijn de eerste gasten van dit jaar.

We gaan er even bijzitten, omdat zij dat zo leuk vinden. De havenmeester is ook een beetje teut, dit is waarschijnlijk niet erg, want het is afgaand water er komt toch geen boot meer binnen. En zijn vrouw is naar Barcelona. Als we buiten staan stinken we naar sigarettenrook. Dit zijn we niet meer gewend in Nederland, maar hier mag je roken in openbare plaatsen. Ze geven het dan wel aan.

Oke, onze volgende tip die wij kregen is Sansibar. Het is meer dan een uur lopen en wij besluiten om de bus te pakken. Sansibar is een hippe strandtent met Mercedes vlaggen. Als wij aankomen, is het goed vol en wij besluiten om binnen te zitten. Je ziet meteen dat dit een bar is die goed loopt en bekend is op Sylt. De bediening bestaat uit allemaal hippe jonge mensen en er lopen er genoeg. Eerst wilden we hier alleen even een biertje drinken, maar we besluiten hier ook maar lekker te gaan eten. Rond 18.00 uur moeten we wegwezen, omdat dan de boel wordt opgedekt voor de avond.

Als wij tegen 18.00 naar buiten lopen staan de nieuwe gasten in de rij om naar binnen te mogen. De avondmensen zien er heel wat chiquer uit dan de mensen die er overdag zaten, zoals wij. We lopen over het strand terug. Morgen nemen we de bus naar het Noorden.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical