Droogvallen

Donderdag 16 Juni
Barometer staat op 1002,5

Vandaag gaan we weer verder, ook al is het maar een klein stukje verder. Hans heeft eerder deze week gevraagd aan de kapitein van een rondvaartboot, die bij ons in de haven lag, waar we het beste konden ankeren en hoe we moesten varen.

Onze koers is gelijk bakboord uit door de priel en dan koers NO, richting een molen die op Fohr staat. Dan een geul oppikken tussen Amrum en Fohr in, het Amrum Tieff. Deze diepe geul gaat over in een geul onder Amrum naar de Amrum Odde, waar we dicht tegen het strand, 100 meter, voor anker gaan.

Wij varen weg uit de haven van Amrum

We liggen op een fantastische plek met uitzicht op Fohr en Sylt. De eilanden liggen hier allemaal heel dicht bij elkaar. De zon schijnt en we luieren wat tot we van de boot af kunnen. Er varen verschillende bekende boten langs ons, uit de haven van Amrum. Zij gaan bij de punt gelijk het hoekje om. Wat wij een beetje raar vinden, omdat op onze nieuwe kaart de betonning anders staat getekend. 

Na ongeveer 4 uur wachten kunnen we van de boot en lopen ook wij naar de punt, wat de mensen al de hele dag hebben gedaan. Een geweldig uitzicht. Op de punt broeden sterntjes tussen de keien. Zij zijn heel actief en vliegen constant heen en weer. De boten die wij om de punt weg zagen varen, varen inderdaad langs nieuwe prikken vlak langs het strand. De geul ligt maar een paar meter van het strand, maar wel diep met een sterke stroming. Altijd goed om met laagwater te checken hoe de geul loopt. We lopen door naar de eerste opgang, dit is een doel dat ik bedacht heb zodat we straks een biertje mogen. 

Na een wandeling van 2 uur klauteren wij omhoog en nestelen wij ons op het dek met een goed boek en…..! Na een tijdje komt er een Duitse meneer voorbij lopen. Deze is zo enthousiast over onze ligplaats, so etwas hab ich nog nie gesehen. De avond valt rustig, het weer lijkt wat stabieler te worden. Vannacht is het water weer hoog. Een moeilijk tij voor wc- acties. We kunnen ’s morgens niet naar de wc en ’s avonds niet. Je moet er wat voor over hebben.


Even de benen strekkenGenieten van de rust


Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical