Spiekeroog

Donderdag 9 juni
Barometer 1022, 4


Na lezing van het weerbericht en met name de windverwachting besluiten we niet naar Helgoland te varen. Er zit te veel noord in de wind en bovendien is de verwachting voor vrijdag duidelijker NW. We vertrekken om 11.30 uur, dat is 2 uur na laag water met bestemming Langeoog of Spiekeroog. 

De mensen (leeftijd in de 70!!!) van de Hotse Hiddes blijven op Norderney. Gisteravond hebben we een borrel bij ze gedronken. Het was gezellig en leerzaam. Ze varen al tig jaar en 27 met hun huidige boot, een Westerly. Misschien zien we ze later nog terug. 

Het wordt een prachtige zeildag en we komen om 16.30 aan op Spiekeroog. We nemen 3 zeegaten en wantijen met de vloed mee. Onder Baltrum varen we voorzichtig alleen op de fok. De manoeuvre om aan te leggen is spannend. Het waait 17 knopen op de kont. We meren aan een vingerstijger af met hulp van de buurman waarbij we de middenbolder als voorspring gebruiken. We liggen binnen 1 minuut. De zon breekt weer door en we nemen een biertje.

‘ s Avonds gaan we uit eten. Na de hoofdmaaltijd krijgen we een borrel, Friesengeist. Heerlijk! Dit moeten we opzoeken. Morgen is het plan om tegen 7.30 naar Helgoland te gaan.

We varen vlak langs de zeehonden

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical