Vakantiedag

Zaterdag 11 juni
Barometer staat op 1014,5

Vandaag hebben we geen haast. Als we gaan, naar Helgoland, dan gaan we pas ’s middags. Dat is vlak voor hoogwater, zodat we genoeg water hebben om over de ondiepe drempel te komen. De weersvoorspelling is dat de wind naar het oosten moet draaien, maar dat gebeurt niet. Helgoland is ver weg, zo blijkt.

We krijgen een jongeman op visite, Gerard. Hij wil van ons een weersvoorspelling weten. Ook hij wil naar Helgoland. Hij heeft een klein geel bootje van 6,5 meter en kan moeilijk hoog aan de wind varen. Hij moet zeker goede wind hebben, anders komt tie er niet. Hans en Gerard blijken elkaar te kennen van vroeger en ze drinken samen een kop koffie.

We nemen een vakantiedag op en gaan tegen de middag lekker fietsen. Het enige dorpje is ongeveer 4 kilometer fietsen. Hier gaan we een lekker plekje opzoeken aan de lange boulevard die Wangeroog heeft met een geweldig uitzicht op het zeegat, waar we morgen doorheen moeten, en de grote boten die voor anker liggen voor de Jade, de Elbe en de Weser.

Op de terugweg kopen we nog wat lekkere dingen voor de lange zeiltocht naar Helgoland. Terug op de boot drinken we met Gerard in het havencafé een paar biertjes. Ze hebben een besloten barbecue en als blijkt dat ze te veel hebben, mogen we voor 20 euro de restjes opeten. Dit doen we, omdat het zo gezellig is. Het begint langzaam aan wat te regenen.

We spreken af om morgen om 7.30 weg te varen naar Helgoland. De voorspelling is Z/O wind 15/20 knopen, afwachten maar!

Reacties

  1. Jammer genoeg kunnen wij jullie niet meer volgen op marine traffic. Laatste contact was op 9 juni. Succes met de oversteek naar Helgoland vandaag.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical