Amrum

Dinsdag 14 Juni
Barometer staat op 999,4

We gaan beginnen aan mijn 1ste echte vakantiedag op Amrum. Als we ontbeten hebben, gaan we het eiland wandelend over. Althans het eerste stuk langs de waddendijk en dan naar het plaatsje Nebel. Langs de waddendijk zie je een glooiend landschap met korenvelden, die tot aan de kust lopen. Dit doet mij denken aan de Deense kust waar wij vorig jaar waren. Onze wandelroute loopt door naar het plaatsje Nebel.

Het is hier druk. Dit moet een van de mooiste dorpjes zijn van Amrum. Het is hier groen en de huizen hebben rieten daken en de tuinen zijn schitterend met mooie klimrozen. Als het begint te regenen, duikt iedereen, wij ook, zo’n Duitse Stube binnen waar je heerlijke taarten kunt eten. De inrichting is niet te beschrijven. Het is er zo vol dat mensen bij ons aan tafel komen zitten met 2 honden. Zij hebben een vouwcaravan en staan 6 dagen op de camping. Als de regen ophoudt, is iedereen weer buiten.


Nebel

Wij lopen naar het strand aan de westkant. Amrum heeft een van de langste en breedste stranden van Europa. Waar je ook nog goed barnsteen schijnt te kunnen zoeken. Het is al een tijdje oostenwind geweest, dat kun je ook zien aan de ongelooflijke hoeveelheden blauwe kwallen. Dus ik wil wel een stukje langs de vloedlijn lopen, misschien heb ik geluk.

De zon begint door te breken en het is gelijk ontzettend warm. Wij waren natuurlijk veel te warm gekleed. Lange broek aan, dikke sokken met wandelschoenen, t-shirt met trui, een sjaal en een regenjas. En we hadden ook nog een tasje mee, met daarin een schaaltje, gekocht in het dorpje als souvenir. Ploeteren door het mulle zand, kleding bijna allemaal al uit, hangend over onze schouders of geknoopt om ons middel.

In de verte rommelt het. Aan de zuidkant is de lucht donker met witte donderkoppen. Aan de zuidkant blauwe lucht en een stekende zon. Het strand is inderdaad mooi met wit zand en overal gezellig strandkorven. Wij moeten lachen om de verschillende borden die wij tegen komen waar bijvoorbeeld op staat: textiel strand.
Als we ter hoogte van de vuurtoren komen, willen we binnendoor terug naar de boot. We moeten een steil duin over lopen en komen dan op een zeer mooie camping uit. De tenten staan in mooie duinkommen rond de vuurtoren, echt heel mooi. Het blijkt echter een naaktcamping te zijn. We zien er een paar lopen. We raken ook nog verdwaald en lopen met al onze warme kleding over een naaktcamping. We weten niet waar we kijken moeten en krijgen ook een opmerking dat dit privé terrein is. Gelukkig vinden we de uitgang.
 
Naaktcamping

Donkere luchten bij de jachthaven

Het weer blijft onvoorspelbaar. Het water is superglad en de dreiging van onweer is nog steeds goed zichtbaar. We gaan heerlijk op onze boot een borrel drinken en een boek lezen. Later op de avond gaan we eten in het havenrestaurant. Morgen gaan we fietsen. Het is mogelijk dat we vannacht ergens onder Amrum gaan droogvallen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical