Fohr

Zondag 19 Juni
Barometer staat op 1022,5

Morgen is er harde wind voorspeld, meer dan 20 knopen. Wij willen daarom vandaag ook weg en dan verwaaid liggen in Fohr. Dit is een kleine 4 uur zeilen dwars door zone 1 en vogel broedgebied. Beide verboden terrein, maar volgens Otto de havenmeester, moeten we dit gewoon doen. Het verbod geldt op grond van een speciale regeling niet voor (zeil)boten uit Rantum.
Als wij rond 12.30 afscheid nemen van de heren boven, zitten ze weer heerlijk aan de gele limonade met schuim. Hans moest er eigenlijk weer even bijkomen zitten, maar wij zeiden dat we dat een volgende keer echt zouden doen. Rond 13.00 varen wij de haven uit en hijsen het grootzeil. Ik zwaai nog maar eens, ze zitten vast met een verrekijker naar ons te kijken. 

Zonder prikken of boeien zoeken wij op de plotter onze geul op. Dit hele gebied is niet betont, pas bij Fohr komen de eerste groene tonnen. Wij zeilen mooi met een lekker windje. De zon is er helaas niet bij. Als we dichter bij het eiland komen begint het ook harder te waaien. Wij doen de fok erbij. Nu gaan we iets makkelijker tegen de stroom in naar het wantij, straks hebben we de ebstroom weer mee. 

Rond 17.00 komen we aan. Fohr heeft een grote haven bij het plaatsje Wyk.  Als we het plaatsje s’avonds in lopen zien we best een gezellig dorpje, verrassend. Het strand ligt dicht tegen een gezellige boulevard.  Er zijn allerlei leuke zijstraatjes met ook nog leuke winkeltjes en restaurantjes. Het is er druk, het lijkt wel of hier in dit gebied het hoogseizoen al begonnen is. 

Morgen blijven we dus nog liggen, vanwege de harde wind en gaan dan het eiland nog beter bekijken.

Let op: we hebben de fotoalbums bijgewerkt!

Gezellige boulevard van Fuhr

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical