Busum

Zondag 26 Juni
Barometer staat op 1017,3

Tegen 6.00 uur horen we dat de Duitse mannen (3 elektro-ingenieurs) zich klaarmaken om te vertrekken. Wij wensen ze een goede vaart en zetten een kopje thee en vertrekken 1 uur later. Tegen 7 uur verlaten we onze box. Het lukt niet om zeilend de zee op te komen. De wind is zuid westelijk, pakweg 20-25 knopen. Dus gaan we motorzeilend de hever af en naar buiten.

Bij ton nummer 13 gaan we zuid (zuid-oost) en steken we over naar een volgende geul. We steken een rif, rollen de fok uit en doen de motor uit. Op koers zuid gaan we in volle vaart voor Eiderstedt langs. De zee is af en toe warrig (wind tegen stroom) en we beuken door en tegen de golven in. In dieper water wordt het rustiger en we gaan als een speer met een snelheid van 6 a 7 knopen.


Onderweg naar Busum

Bij laag water (11.00 uur) zijn we ter hoogte van de aanloopton van de Eider. Even verder vallen we af en knallen we de Norderpiep in richting Busum. Het wordt al snel rustiger. Gelukkig maar, want we waren beide een beetje flauw geworden. Tussen de banken in heb ik zelfs tijd en energie om een cracker te smeren voor ons beide. We vliegen op de kust af met een snelheid van wel 7,5 knopen.

Om 13.30 meren we af aan een vingersteiger van de Busumer Segel Verein. Lokale zeilers onthalen ons gastvrij en we genieten van de rust, terwijl we de boot poetsen. Later gaan we lekker de kajuit in, even geen wind om onze oren.Tegen 18.00 gaan we met onze Belgische BOA’s kijken naar Duitsland-Slowakije. Niemand heeft het door, want we juichen fanatiek als de Duitsers scoren. We belanden in een familie-pizzeria, waar ze morgen hopen te gaan juichen voor Italië.

We kijken op windguru en misschien kunnen we morgen vertrekken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical