Yarmouth

Zondag 19 juni

Na zo’n lange tocht als die van gisteren, 13 uur zeilen, slaap je altijd wel goed. We gaan vandaag alleen een klein stukje verder het hoekje om naar Yarmouth Harbour. Omdat het maar een klein stukje is, varen we tegen 2 knopen stroom in. Wight en de Solent zijn het zeilwalhalla van Engeland. Je ziet overal haventjes en op het water veel zeiltjes.

Na een uurtje komen we al aan en worden we door de havenmeester opgevangen en krijgen we een plekje toegewezen. Voor ons voeren ook net Nederlanders de haven binnen. Deze haven is heel populair onder de zeilers. Het ligt heel centraal in het gebied de Solent. 4 mijl van de Needles en in westelijke richting vaar je zo de zee op. Je kunt hier makkelijk diesel, gas en water tanken. Diesel is vandaag wel in trek. Doordat er al 2 dagen geen wind staat, komt iedereen tanken.

Het is supermooi weer met een warm windje uit het oosten. Tot nu toe de warmste dag van de vakantie. We gaan eerst even ontbijten en dan maken we de boot schoon. Na meer dan 3 weken mag de boot wel een zoetwaterdouche. We kunnen een waterslang lenen van de buren. Na een uurtje blinkt de Zeevalk weer.

    
The Needles

Rond 1 uur gaan we wandelen langs de rivier de Yar die vanuit Yarmouth begint. Het is een public footpath dat doorloopt naar Freshwater Bay aan de westkant van Wight. Vandaar kun je langs de witte kliffen doorlopen naar de Needles. Het laatste stuk is een eindeloos lang stuk over de kale hoge vlaktes van de Tennyson’s Downs, die kuiten bijter omhoog gaat. Ik zie het ook bijna niemand doen op een van de warmste dagen en op de warmste tijdstip van de dag. Niet vooruit kijken, maar doorlopen, dacht ik bij mezelf. Het uitzicht op de Needles is super. Gelukkig kunnen we met de bus terug. De bus heeft een open dak. Het is net of we in een achtbaan zitten. Heerlijk die frisse wind.

Yarmouth is een heel gezellig stadje. Het heeft leuke winkeltjes en barretjes allemaal op loopafstand van de jachthaven. De veerdienst van Lymington komt ook regelmatig aan. Dit is een plaatsje op het vasteland. Ook hier kun je heel mooi met je bootje liggen. Wij gaan er morgen heen met de ferry.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical