Guernsey

Zaterdag 10 juni

We zijn 2 dagen op Alderney geweest en we vinden het allebei een superleuk eiland. Je kunt er fantastisch wandelen en als je wat langer blijft, ga je mensen zelfs herkennen en groeten net als bij ons op het eiland, Schiermonnikoog.

Fok gestreken

De fok die nog steeds op het dek ligt, ruimen we op en stoppen we binnen in de boot. We gaan de genua gebruiken als fok en dat is ook prima. Het rif zit nog steeds in het grootzeil, nog van onze woeste trip naar Cherbourg. Onze route zal zijn via de oostkant van Alderney en dan door de beruchte Race. De brave people gaan via de west langs de Swinge. Deze route is korter, maar niet zonder gevaar.

Om 11.00 vertrekken wij en maken de lijnen los van de Mooring. Er staat een mooi zonnetje en een prima windje, 13 knopen. We willen met stilstaand water in de Race zijn. We maken eerst een slag over bakboord naar de Franse kust en daarna maken we een overstag Z/W naar Guernsey. 

Het is eindelijk na lange tijd weer een ouderwets lekker zeildagje. Een zonnetje en een mooi windje uit het zuiden wat we niet durfden te hopen toen we vertrokken. Wij dachten namelijk aan motoren tegen de wind in.

Tegen 16.00 komen we aan in St Peter Port en moeten we wachten. We kunnen de haven nog niet in, omdat ze een drempel hebben. De havenmeester brengt iedereen naar een plek om te wachten en begeleidt ons als we over de drempel de haven in mogen. We liggen met een paar boten tegen elkaar aan aan een vingersteigertje. Rond 18.00 staat er genoeg water in de haven en mogen we naar binnen. De haven ligt midden in de stad en je merkt gelijk de drukte hiervan.

s’ Avonds spreken we af met kennissen van Hans. Zij komt uit Nederland en woont samen met een man uit Guernsey. Hij vertelde dat hier 60.000 mensen wonen en dat het eiland niet veel groter is dan Schier.

Morgen gaan we weer een mooie wandelroute lopen langs de kust. Eigenlijk willen we later op de dag weg naar Herm. Maar dat hangt allemaal van het weer af.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical