St-Vaast-La-Hougue

Zondag 4 juni

Vandaag vertrekken we niet al te vroeg, het is zondag, we kunnen uitslapen. De geur van gebakken stokbrood ruik ik al in de kuip. Het zijn meestal de mannen die ik 's morgens vroeg al zie lopen met broden onder hun arm. Hans gaat ook halen en ik neem nog wat foto’s van het leuke plekje.

We vertrekken vlak voor de sluisdeuren dichtgaan om 9.15, net als de andere boten. Alleen wij en de boot met de twee jonge ventjes gaan N/W. Vandaag is een prachtige zeildag. We hebben een mooi windje en een heerlijk zonnetje. Later op de dag gaat het ook nog even pittig waaien, 16 knopen.

Mooi zeilen

We gaan naar St.Vaast-La-Hougue dat ook een voorhaven heeft die droogvalt. Wij komen zeker een paar uur te vroeg aan en gooien ons anker uit in Petite Rade, een ondiep stuk. Hier wachten we tot de sluisdeuren open gaan; dat zal rond 17.30 zijn. Eerst lagen we met ons drieën te dobberen, maar een paar uur later zagen we wel 20 boten aankomen varen. We halen het anker omhoog en varen de haven in.

Een grote jachthaven

Dit is een populaire vissershaven onder de zeilers. Het is een beschutte haven die aan de Noord-westkant van de Seinebaai ligt. Vanaf hier kun je in een dagtocht naar Cherbourg aan de kop van het schiereiland Cotentin. En dat is wat wij gaan doen morgen. De wind komt morgen uit het Z/W en is matig. Dit wordt een serieuze tocht, volgens Hans. We vertrekken morgen om 8.00.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical