Scheveningen

Dinsdag 27 juni
Vlissingen / Scheveningen
61 mijl

We vertrekken om 8.00 uur. Volle Maan ligt er nog, die kunnen lekker uitslapen. We gaan met de laatste ebstroom mee naar buiten en varen vlak langs het strand. Je moet buiten de rode boeien varen om zo ruimte te houden voor de grote jongens. Het is rustig weer en we motoren het eerste stuk. Als we verder op zee zijn, doen we het grootzeil erbij.

Als we dit rustige weer hadden gehad tijdens onze oversteek naar Oostende was het misschien nog wel minder fijn geweest dan die woeste tocht die wij hebben gedaan.

We varen dicht langs het strand van Vlissingen

Als we ’s avonds om 19.30 aankomen in de stadshaven van Scheveningen ligt het behoorlijk vol. Het is een relatief kleine haven voor zo’n grote stad. We leggen de boot tegen een andere boot aan. We liggen 3 dik. De binnenste boot kondigt aan om om 6.00 te willen vertrekken. Dan zetten wij de wekker om te verleggen. Wij kunnen namelijk later vertrekken, omdat wij de vloed mee willen hebben in het nauwe stuk tussen Texel en Den Helder. De boot naast ons is een stoere mannenboot. Zij hebben de oversteek naar Ramsgate niet aangedurfd en zijn omgekeerd. Nu willen ze naar Helgoland.

Eindelijk na weken gaan we een ei bakken ; - )

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical