Texel

Woensdag 28 juni
Scheveningen / Texel
65 mijl

Om 6.00 ging de wekker af. We gaan onze boot verplaatsen samen met de buurman. We staan allemaal in bij elkaar geraapte kleding en een slaperige kop klaar om te verleggen. Het is gelukkig zo gepiept en we draaien ons weer om in ons nog voorverwarmde bed.

Rond 10.00 vertrekken wij ook. We gaan naar Texel en dat is best wel weer een stuk varen. Helaas begint de dag zonder wind en er is mist. We tuffen dus op de motor verder. Aan het begin van de middag gaat het waaien uit het Z/W. We hijsen het grootzeil en de genua. We krijgen steeds een stormmelding voor het district Rottum en Texel. Onbegrijpelijk als je bedenkt dat we de hele ochtend hebben lopen motoren. De laatste 4 uur was het regenachtig. Het grootste deel van de tocht stuurt de windvaan de boot, heerlijk.

In de buurt van het Schulpengat ontvangen we een securite-bericht van warship Mercuur. Ze gaan (zijn) aan het schieten met echte munitie en de boodschap is om 2 mijl uit de buurt te blijven. Als de Hans de Mercuur op de plotter ziet, blijkt dat de afstand 1,5 is. Hmmmm....... Toch maar even contact zoeken via kanaal 6 VHF. De mevrouw van de Mercuur antwoordt dat we gewoon door kunnen varen. Dat doen we dan maar.

Scheveningen

We komen rond 21.00 uur aan in de haven van Texel. We maken snel een hapje en gaan dan lekker slapen. Morgen nemen we een rustdag op Texel en ga ik douchen. Ik geloof dat ik het zeewater van Ramsgate nog achter mijn oren heb zitten.

We hopen zondag of maandag weer op Schiermonnikoog terug te zijn. We willen via Vlieland en Ameland varen. Dit zijn onze laatste plannen van de vakantie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical