Verwaaid

Woensdag 7 juni

We liggen nog steeds in de haven van Cherbourg. De storm heeft goed van zich laten horen, maar morgen gaan we, de wind is afgenomen. We hebben besloten om naar Alderney te gaan.

We vertrekken morgen samen met het Nederlandse bootje. Zij kwamen met ons 3 dagen geleden Cherbourg binnen varen. We hebben inmiddels met elkaar kennisgemaakt en het zijn aardige mensen, Bert en Lia heten ze. Hun bootje is een type Pionier van Van der Stadt en we mochten even binnen kijken à la borrelen. Het is superklein, maar alles is er. Geweldig dat ze zo 3 maanden kunnen wonen. Zij zijn lid van de Koninklijke Bootjes club in Muiden, vandaar het wapen in hun vlag.


De Stad Cherbourg met links de haven

Natuurlijk kwamen ze ook de borrel weer ophalen en wilde ze bij ons binnenkijken. Lia dacht dat onze boot zo groot was, dat ze erin zou kunnen dansen. Het was heel gezellig en we hebben alle details van morgen even doorgenomen. Er is een kleine discussie over de vertrektijd. Wij gaan iets eerder dan zij. Omdat Hans graag met stilstaand water langs de kaap wil, Cap de la Hague. Dit om te voorkomen dat we ongewild de race van Alderney worden ingesleurd.

Het stadje Cherbourg is een vredig, rustig gebeuren. Wij hebben er gelopen, gebouwen bekeken, koffie gedronken in cafeetjes, gezeten op een bankje midden op het plein met een stokbroodje en we hebben een film gezien van de bevrijding van Cherbourg. Nu is het tijd om door te gaan en het weer laat dat gelukkig toe.


Hans is de zeekaarten aan het bestuderen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical