Herm

Vandaag is het vrijdag 16 juni. Wij zijn weer terug op Alderney. De laatste 3 dagen hebben wij rondgezworven bij 2 kleine eilandjes Herm en Sark. We zijn weer langzaam aan onze terugreis begonnen. 

Dinsdag 13 juni

We motoren naar Herm, omdat er geen wind staat. Eigenlijk precies wat we willen. Het moet zo rustig mogelijk zijn om bij dit eilandje te kunnen droogvallen. Niet zonder gevaar, want er liggen overal dikke keien. Veel mensen raden je dit ook af om te doen. Maar we wilden natuurlijk een keer droogvallen omdat we dat kunnen.

We steken de Little Russel over en gaan noordelijk langs de Vermerette-boei. Er liggen nog niet veel bootjes in de baai en er zijn een aantal mooringen waar we aan kunnen liggen. Het water begint al weg te lopen en we zien steeds meer rotsen boven komen. Ondertussen is de baai al aardig druk geworden met andere bootjes. Meestal zijn het motorbootjes die uit St Peter Port zijn komen oversteken.

Droogvallen op Herm

We blazen onze dinghy op en brengen deze met nog een beetje water in de baai naar het strand, zodat we later met hoogwater terug kunnen roeien. Als het water helemaal weg is zie je pas hoe de echte situatie is. We liggen recht achter een stenen dam, maar het is oké. De grond onder de boot is zand. 2 kimkielers liggen helemaal vooraan op het strand. Ook niet een slecht plekje. We vertrouwen de boel en gaan het eiland verkennen. Het is een superdag om te wandelen. Er staat een heerlijk zeebriesje. We zijn niet de enige die het eiland aan het verkennen zijn. Er komen de hele dag door mensen vanaf Guernsey naar dit kleine paradijsje.

Herm

Er wonen 10 gezinnen op Herm en als je hier wilt komen werken of wonen, moet je door een ballotagecommissie voor goedkeuring. Je kunt dit eiland helemaal rondwandelen langs de kust. Echt een schitterende wandeling. Je ziet ook andere baaien waar je zou kunnen ankeren. Er staan een aantal kleine strandtentjes waar je kunt zitten. We lopen het eiland in 2 uurtjes rond en gaan dan bij de Mermaid zitten voor een biertje. De boten gaan af en aan om de dagjesmensen weer op te halen. s’ Avonds is er een bierfeest. 

Als we terugkomen, staat er nog geen water en kunnen we lopend naar ons bootje. We gaan lekker in onze kuip zitten en we doen een dutje. Ik word wakker van het water wat inmiddels al bij de boot is. Hans haalt de Dinghy op die nog op het strand ligt.


Het water stijgt enorm snel en zodra er genoeg water staat, komen er tientallen boten vanaf de overkant. Ze binden hun boot vast aan een mooring en gooien dan hun rubberbootje zo snel als mogelijk in het water om naar de kant te gaan. Op een gegeven moment is alles vol en moeten ze ook verderop in het diepere water ankeren of tegen de veerboot aan. Het zal wel een knal van een bierfeest zijn geweest. Wij hebben er niks van mee gekregen. Behalve dan al die boten om ons heen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical