Fietsdag

Dinsdag 13 juni

Het is mooi weer, wel met een windje. We wilden vandaag eigenlijk naar Herm, maar na een lange fietstocht over het eiland zijn de plannen toch weer veranderd. Eerst gaan we ontbijten aan boord. Hans haalt brood en ik kook de eieren en zet water op voor koffie en thee. We klappen het tafeltje uit in de kuip. Als we dit niet regelmatig doen, is het altijd even stoeien. Net als met onze mooie inklapbare fietsen. Het is soms net een puzzel.

Na ons ontbijt gaan we naar ons favoriete plekje in de haven, The Terrace Garden Café. Je hebt hier uitzicht over de haven en er is goede internetverbinding. Je kunt hier ook prima ontbijten en de ochtend krant ligt al klaar. Veel locals komen hier koffie drinken en lezen samen de krant. Hans luistert dan stiekem mee, meestal gaat het over de Brexit. De Kanaaleilanden zijn onafhankelijk van Engeland. Zij mogen dus ook niet stemmen.

Later die dag zijn we gaan fietsen langs de Z/W kust, de oceaankant, van Guernsey. We nemen een stuk binnenland wat supermooi is. Het heeft glooiende valleien met door heggen afgezette weggetjes en huizen gebouwd uit granieten stenen. Over het hele eiland zie je mooie wilde bloemen en de tuinen van de huizen zijn ingericht met subtropische planten.

Z/W kust

Aan de noordkant van Guernsey ligt een particuliere haven die Beaucette heet. Je ligt heel mooi in een steengroeve waar met dynamiet een smalle doorgang van 8 meter breed is gemaakt. Ook hier heb je een drempel en moet je buiten de haven wachten aan een mooring. Binnen in de groeve is het 18 meter diep. Wij besluiten om te gaan kijken en zien tot onze verrassing Bert en Lia liggen. Zij liggen aan een mooring te wachten en gaan aardig te keer. 10 minuten later mogen ze naar binnen. Zij vertelden ons dat zij waren omgekeerd, afgelopen donderdag toen wij naar Alderney gingen. Morgen gaan zij door naar Bretagne.

N/O kustWij gaan vandaag naar Herm. Het is heel rustig weer daar hebben we op zitten wachten. Dit eiland heeft een klein droogvallend haventje. Het ligt enkele mijlen oostwaarts van St Peter Port. Het is een rotsachtig eiland van 0,5 bij 1,5 kilometer groot. Er wonen 10 gezinnen op Herm. Het is vooral een eiland van natuur en rust.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical