Vlissingen

Oostende / Vlissingen
27 mijl
Maandag 26 juni

We kunnen vanmorgen lekker rustig aan doen en bijkomen van onze zware tocht van gisteren. We kunnen om 11.30 door de sluis met nog 2 andere boten. Het is kortebroekenweer. Wat een verschil met gisteren, nu dobberen wij langs de Belgische kust. De wind komt uit het oosten, maar is te weinig om lekker door te zeilen. We doen de motor erbij en varen zo door tot aan Vlissingen.

De snelweg overgestoken, voor de grote boten langs

Vlissingen is een wirwar van allerlei snelwegen voor grote containerboten. Het is hier ontzettend druk en er is maar weinig ruimte voor iedereen. De grote boten varen vlak langs de kust. Wij gaan in de stadshaven van Vlissingen liggen en Volle Maan, die altijd eerder aankomt dan wij, reserveert voor ons ook een plekje. De brug wordt bediend door iemand van het restaurantje, tevens havenmeester. Het restaurantje heeft mooi uitzicht over de druk bevaren zee, die naar Westerschelde loopt.

Het is een heerlijke rustige plek en we nemen een biertje in de kuip van Volle Maan. Dit zou wel eens onze laatste avond samen kunnen zijn. We hebben een Bonte avond, dus!! We doen niet heel veel moeite om een restaurantje te vinden en gaan bij de brug zitten met geweldig uitzicht. Later nemen we een afzakkertje een klein eindje verder de stad in.

Wij gaan morgen om 8.00 weg. Volle Maan blijft waarschijnlijk nog liggen. Zij kunnen pas 2 uur voor hoog door de sluis, vanwege hun diepte. Of ze nemen een rustdag. Wij pakken de oostenwind die er morgen zou staan. Scheveningen staat op het menu.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical