Newtown

Maandag 20 juni

We krijgen vandaag een lift naar de overkant, Lymington, met een snelle motorboot. Gaan wij ook een keertje snel, grapten wij naar hun. Het weer blijft nog steeds goed, wel met weinig wind uit de verkeerde kant. Later in de middag gaan wij terug met een klein treinreisje en de ferry.

Met de motorboot naar Lymington


Onze motorboot vertrekt om 10.15 en wij scheuren langs de ferry door de vaargeul naar de haven. Het is een kort tripje van nog geen 10 min. De vaargeul ligt helemaal vol met boten. Het is bijna raar om de grote ferry er doorheen te zien varen.

Het stadje Lymington is een gezellig gebeuren met winkeltjes en cafeetjes. Het is vandaag alleen wel een beetje te warm om te shoppen. Wij gaan ergens lekker koffie drinken. Tijdens onze pauze bespreken wij een beetje onze zeilplannen en de route terug naar huis. De buurvrouw hoort ons en vraagt of wij zeilers zijn. Al snel praten wij over mooie zeilplekjes die wij zeker nog moeten zien, volgend jaar dan! De langetermijnvoorspelling geeft andere wind aan, meer uit het westen. Daar gaan wij op wachten en gaan dan een paar grote klappers maken richting Nederland.

Boten makeren de vaargeul


Als wij na een leuke boottocht met de ferry terug zijn in Yarmouth gaan we naar onze eigen boot om verder te gaan. Wij doen kleine sprongetjes richting het oosten. We willen een natuurgebied invaren bij Newtown. De invaart is smal, maar goed aangegeven. De witte moorings zijn voor gasten, maar die liggen al aardig vol. Wij tuffen door naar achteren, waar de kleine ondiepe bootjes voor anker liggen. Het is half tij en we hebben weinig ruimte om te ankeren. Wij proberen ons anker zo goed mogelijk uit te gooien zodat niemand er last van heeft. Uiteindelijk lukt het ons en liggen we hartstikke mooi. Misschien horen wij iets meer bij de grotere boten vooraan dan bij de kleintjes, maar we zijn ondiep en kunnen aardig ver de rivier opvaren.

Natuurgebied bij Newtown

We nemen een biertje aan de zijkant van de boot waar geen zon is. Het blijft warm, maar we klagen niet hoor!!!! Na ons biertje blazen we de Dinghy op en roeien we met de laatste vloed mee verder de rivier op. We willen naar een beroemde kroeg die door iedereen wordt genoemd, de New Inn.  Het is nog 10 minuten lopen langs de rivier vanwaar we de Dinghy achterlaten. De avond is al begonnen en het is een mooie route naar Newton. Het is rustig in de kroeg en wij staan een beetje perplex. We nemen een biertje en gaan ook iets kleins eten, omdat het niet druk is. Het idee om zelf te koken is al snel van de baan. Wij roeien terug met een mooie zonsondergang.

Morgen gaan we weer een klein stapje verder doen naar het oosten en varen wij de Beaulieu river op. Het ligt aan de vasteland van Engeland.

Terugroeien met zonsondergang

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical