Veules

Donderdag 1 juni
We hebben heerlijk geslapen en liggen rustig met onze boot aan de kade. De zon schijnt volop vanmorgen en we kunnen buiten ontbijten. Vandaag gaan we langs de rand van de steile witte rotsen lopen, de falaise. We lopen oostwaarts naar het plekje Veules, dit ligt 8 kilometer verder.

De wandeling is echt prachtig en we lopen langs een steile, hoge rand over een smal pad langs verschillende akkervelden. Af en toe wijk ik even af van het pad om over het randje te kijken. Dat doen meer mensen, maar van Hans mag ik het niet meer doen. En toch zijn dat de beste plekjes voor een mooie foto. 
Je kunt merken dat dit pad niet vaak belopen wordt en, naarmate we verder komen, het steeds dichter begroeid raakt. Na enige tijd moeten we onze koers veranderen en gaan we landinwaarts. De koele zeebries is weg en het wordt warm. Na bijna 2 uur lopen komen we aan in een prachtig gezellig klein dorpje. Heel verrassend met leuke kleine winkeltjes en een paar terrasjes. Het heeft een klein riviertje met snel stromend, zoet water. Dit is het kleinste riviertje van Frankrijk,1100 meter. Het stroomt uiteindelijk zo het strand op de zee in.

We gaan ons loon innen, zegt Hans en we poffen neer op een leuk terrasje. In nog geen 6 minuten rijden met de bus zijn we weer terug op de boot. Wij hebben er 2 uur over gedaan om er te voet te komen. Maar het was zeker de moeite waard.

De sluis gaat open en er stroomt enorm veel water met een vaart naar binnen. De kleine bootjes stormen met z’n allen naar buiten. Als zeilboot kun je beter even wachten tot de stroom weg is. Nu gaat om het half uur de brug open.

De sluis gaat open

Wij gaan om 17.30 naar buiten en willen een klein stukje afdalen naar Fécamp. Er is nog steeds geen wind en als die er was, dan kwam die uit de verkeerde richting W. Het is warm, ook op het water. De ingang van de haven zie je laat verschijnen, doordat de kalkrotsen je het zicht ontnemen. In de zeilboeken lees je dan over een rotsenmijnenveld dat vlak bij de pier zou liggen. Je moet dus de ingang ruim nemen. Spannend!!!!

Alles is goed verlopen en we liggen in de haven. We merken al snel dat deze haven erg onrustig is. Alles wiebelt heen en weer. Nu is het nog rustig. Met een krachtige wind uit het W wordt afgeraden om hier naar binnen te gaan. Dat snappen wij nu ook. Wij merken het al met opkomend water.

We blijven morgen ook nog in Fécamp. De wind is nog steeds niet goed en er is ook te weinig.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical