Dieppe

Dinsdag 30 mei

We gaan met de eerste boot. Mijn ouders brengen mij met de auto naar Dieppe, Fr. Hans is al meer dan 1 week onderweg met een goede vriend. Via het wad-Harlingen, Oudeschild, Scheveningen, Roompot, Blankenberge, Calais, Boulogne sur Mer en Le Treport komen zij precies op tijd aan in Dieppe. Daar stap ik op en Andy stapt hier van boord en gaat met de trein terug naar Amsterdam. Voor mij is het nog even een weekje hard werken in de winkel. Maar dan zijn de vooruitzichten heel goed. Vanaf Dieppe willen we de Kanaaleilanden gaan ontdekken.

We rijden met de auto in iets meer dan 6 uur naar Dieppe. In Frankrijk wordt het landschap heuvelachtig. Met mooie uitgestrekte graanvelden. De dorpen waar we doorheen rijden, zijn oud en de huizen zien er onverzorgd uit. De Fransen geven liever hun geld uit aan eten dan dat ze investeren in hun onderkomen.

Onderweg is het bewolkt, maar als we in Dieppe aankomen, breekt de hemel open en er komt een heerlijk zonnetje te voorschijn. Hans is net klaar met de grote schoonmaak. Daar was natuurlijk geen tijd voor de afgelopen dagen. Mijn ouders blijven 1 nacht slapen in een hotel. Daarna gaan ze langs de kust terug.


Proosten in de kuip

Reacties

  1. Hadden even het gevoel op zeereis te zijn: ontbijtje op dek, vriendelijk "bon jour" naar de passanten, ooK al blijken ze Nederlanders te zijn. Een leuke sfeer. En dan het hoogteverschil!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical