Beaulieu River

Dinsdag 21 juni

De wekker gaat om 7.15 af en wij doen rustig aan en maken de boot klaar om een klein stukje te gaan zeilen. Wij varen langzaam langs de boten die aan een mooring liggen naar de rivier monding en naar open zee. Bij de riviermonding liggen 3 Nederlandse boten die wij niet eerder gezien hebben. Zij gaan na ons weg, maar dan naar het westen.

Wij hijsen het grootzeil en de genua en gaan tegen de stroom in naar Beaulieu River. Het neemt wat meer tijd in beslag dan we dachten, maar uiteindelijk komen we aan bij de aanloop van de rivier. We volgen de betonde geul. Parallel aan de geul loopt namelijk een zandbank die bij laagwater 3 meter omhoog is. De invaart is 4 mijl en er liggen veel boten. Allemaal onbewoond.


Beaulieu River

De Beaulieu River moet een van de mooiste rivieren zijn in de Solent. Meestal wil ik dit soort dingen niet lezen of horen, omdat het meestal weer tegenvalt. We leggen aan bij Bucklers Hard Marina. Na een uurtje hebben wij de wandelschoenen alweer aan getrokken om naar Beaulieu Village (uitspreken als bjoelie) te lopen. 

De wandelroute loopt door een bosgebied langs de rivier. Dit geeft een heerlijke verkoeling en het uitzicht is fantastisch. De rivier loopt helemaal door naar het dorpje. Het laatste stuk is in de felle zon en dat is even afzien. We drinken in een pub een kop koffie, geen bier want we gaan vanmiddag misschien nog verder. Hans leest in de krant dat dit 1 van warmste juni maand is in Z-Engeland in 20 jaar.


Wandelen langs de rivier

Als we terug op de boot zijn, gaan we even internetten en bloggen. Hans belt nog maar eens met Tele2. Het neemt allemaal zoveel tijd in beslag dat we besluiten hier te blijven.

Morgen gaan we vroeg weg. De voorspelling is dat de wind naar west gaat draaien, windkracht 3 en 4. Ons plan is om langs de Engelse zuidkust terug te varen. Als het lukt willen we oversteken van Ramsgate naar Oostende. Nu gaat het serieuze werk weer beginnen. We zien de weersverandering al in de lucht.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical