Terug op Alderney

Zaterdag 17 juni

We slapen ongelofelijk goed. De nacht was heerlijk rustig. Vandaag komen er een heleboel boten binnen van een Regatta uit Isle of Wight. Als we in de kuip zitten zien we de een na da ander binnen komen. De baai wordt aardig vol, gezellig. Ik besluit om een duik in het koude zeewater te nemen, het schijnt 14 graden te zijn. De buren, een motorboot, zien mij een duik nemen en waarschijnlijk heb ik ze op een idee gebracht. Een uurtje later gaan zij zelf ook. Koud, koud, koud, maar wel verfrissend.

We laten onze Dinghy hier in Alderney maken en de watertaxi neemt hem mee naar hun werkplaats. Wij gaan vroeg in de middag naar de kant en lummelen wat rond. Het is leuk om weer terug te zijn. Nu weet je ook een beetje de weg en de Regatta geeft een gezellige sfeer in de havenplaats.


Drukte in de baai van Alderney

We gaan een stuk lopen via het hoger gelegen dorp met een bank, even pinnen! We herkennen verschillende mensen van de kroeg en de watertaxi. Ze hebben hier allemaal een paar banen, omdat het leven hier best duur is. Als je een keer weg wilt, kost dit met een vliegtuigje 300 pond. Het meisje van de watertaxi vraagt zich vaak genoeg af of er niet meer is. Alderney is echt een afgezonderd eiland. Hierdoor is het puur en zonder invloed van buitenaf misschien wel het leukste Kanaaleiland.

Om 19.30 hebben we een tafeltje gereserveerd in Cantina 6. Een superleuk restaurant waar ik het allerlekkerst heb gegeten van alle eilanden. Het is er klein, dus reserveren is wel nodig. Later op de avond is er live muziek in een andere tent. Iedereen gaat er naartoe, wij ook. Het zijn 2 jongens die aardig kunnen zingen en spelen. We voelen ons hier behoorlijk thuis en al is het nog zo gezellig, wij gaan redelijk op tijd naar de boot terug.

Ons plan voor morgen is om over te steken naar Isle of Wight. De wind is redelijk goed, maar gaat wel naar het Oosten. Wij hopen dat de wind later deze week wel weer een keertje gaat draaien, zodat we terug naar huis kunnen zeilen. We nemen de gok.Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical