Spiekeroog

Zondag 9 september
Spiekeroog

De buur-bootman helpt ons ook weer vertrekken. Aardig stel. Zij hebben een Sirius DS deksalon. Ze nodigden ons uit voor een kopje koffie. Een boot met een deksalon is vooral leuk als het regent en waait. Je zit dan in je salon en kunt dan toch nog de hele haven in de gaten houden. Wij zitten gezellig ondergronds. Niemand die ons ziet. Deze man is burgemeester geweest op Baltrum voor 5 jaar. Hij vertelt in een grap hoe lastig de eilanders zijn. Misschien alle eilanders wel. Ik voel me niet aangesproken……..!

Het is Zuiderwind en dat is mooi, want wij hebben een koersje oost. We rollen de genua uit en speren langs 3 eilanden, 3 zeegaten en 3 wantijen naar Spiekeroog. De lucht trekt open en er komt een heerlijk zonnetje te voorschijn.

Relaxt varen

Een fantastisch tochtje. We komen om 13.00 aan in Spiekeroog. De haven ziet er vredig uit. Er liggen een paar bootjes en we liggen mooi aan de buitenkant met zicht op het wad. De veerdienst komt er ook aan. Hier varen ze nog op tijen.

Haven van Spiekeroog komt in zicht

Heel langzaam gaan wij al een plannetje maken hoe we naar Neuwerk gaan. Tellen de dagen die we nog hebben om ook weer terug te komen. Waarschijnlijk gaan wij morgen naar Fedderwardersiel; dit ligt aan de andere kant van de Jade. We slaan dan Wangerooge over. Nu begint voor ons het onbekende terrein. De vraag die wij dan ook hebben, is of we dit in 1 tij kunnen halen. Zo niet, dan stoppen we en duiken dan eerder een haventje in. We vertrekken, maar weten nog niet hoe laat. We gaan op onderzoek uit. We gaan naar de plaatselijke bakker die afgelopen zomer met zijn boot op Schier was. Hij weet misschien iets meer over dit gebied te vertellen.

Zeegat tussen Norderney en Baltrum, veel zeehondjes

LOGBLOG


Norderney - Spiekeroog
HW Spiekeroog 12.19 uur
Vertrek Nordeney 8.30 uur
Wind 14 knopen Z/ZW
Koers oost
Halve ruime wind
Snelheid 8 knopen geul ten zuiden van N
Spiekeroog 13.00 uur aankomst
1018,8 HP
Vaartijd 4.25 min, afstand 22,1 M
Alles op genua

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical