Spieka dag 2

Zaterdag 15 september
Spieka

We blijven vandaag in Spieka liggen. Het waait te hard om naar Neuwerk te gaan. Dus wat zijn onze plannen voor vandaag? We gaan lopen naar Dorum. Dit is een ander haventje 7 kilometer hier vandaan. Hier hadden we ook kunnen liggen, maar Spieka is gewoon leuker. Het is bekend bij de meeste wadvaarders. Een plek waar je geweest moet zijn. Misschien ook wel, omdat weinig boten hier kunnen komen. Het is ondiep en heel krap en smal. Hoe we hier morgen weg komen, is de grote vraag. Maar die vraag is voor morgen, zegt Hans wijs. Ik zou me daar nu al zorgen over kunnen maken.

Haven van Spieka met laagwater

Ook hier hebben ze last van slib. De meeste mensen hier laten het weg spuiten ieder jaar. De meneer waar wij de box van gebruiken doet dat niet. En je kunt zien bij laagwater dat we op een enorme berg slip liggen. Ligt prima hoor. Bij het afstappen met hoogwater moet je lenig zijn. Het is een grote stap naar beneden. Ik zelf ga eerst op het anker staan en spring dan naar beneden. Bij de meeste ligplekken hangt er een zelfgemaakte trap. Heel handig. We liggen misschien wel op een plek van iemand die nergens boodschap aan heeft. Geen trap, geen slip wegspuiten ieder jaar, geen ringen voor de touwen, allemaal onzin.

Onze wandeling naar Dorum ging over de groene dijk met pinken. Het is 7 kilometer lopen. Dorum is een stuk groter en toeristischer dan Spieka. Ze hebben hier een ware vissersvloot en de haven is breed met mooie kades. Als je aan komt lopen, ziet het er rommelig uit. Veel stacaravans, allemaal eettentjes, die je al van verre kunt ruiken, en een kuuroord waar je misschien wel de hele dag kunt ontspannen. Er komen ook veel mensen uit Bremerhaven hier de middag door brengen.

Spieka

Terug in onze eigen haven gaan we toch maar weer naar het blauwe keetje. Het was gisteren zo lekker. En we bestellen weer een flesje wijn van 10,50 wat bijna net zo verwarrend is als een kopje koffie bij Van Der Werff van 80 cent. Het smaakt weer net zo lekker dan gisteren. Het blauwe keetje heet Eb en Vloed. Volgende week gaan ze de boel opruimen. Het seizoen is voorbij.

Morgen gaan we laat in de middag naar Neuwerk. We zijn benieuwd of we er komen en waar we komen te liggen. Het weer zou iets rustiger worden. Vandaag nog erg winderig.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical