Butjadingen

Dinsdag/woensdag 11/12 september
Butjadingen

Vakantie vieren in de provincie Butjadingen aan de rivier de Weser in het plaatsje Fedderwardersiel. We hadden voor twee nachten betaald, maar dat worden er drie. Een verwaaidag en een verregendag. De tweede dag zijn we gaan uitwaaien langs het wad.


Fedderwardersiel vissershaven
Bremerhaven

We wilden vandaag verder naar Spieka, maar het weer liet dat niet toe. Het heeft bijna de hele dag geregend. Echt een hele grijze dag. 's Morgens heb ik daar maar van geprofiteerd en heb ik mijn mail gecheckt. Hans en ik gaan altijd wel een keer met de bus een tochtje maken. Vandaag gaan we dat ook doen. Het is altijd even uitzoeken hoe het allemaal zit, maar het lukt altijd en het is leuk om te doen. We gaan naar Bremerhaven. Bremerhaven is tegenover onze jachthaven. Wij zien de lichtjes van dit industriegebied. De verbinding is heel goed. Wij moeten 2x overstappen en daarna met een veerpont naar de overkant van de Weser. Het is een leuk gebied en je zou hier zeker met je eigen zeilboot goed kunnen liggen. Vooral als het slecht weer is. Er is van alles te doen en te bezichtigen. Wij komen rond 20.00 terug op de boot.

Met de veerpont naar Bremerhaven

Morgen willen we verder. Ben er nu wel klaar mee om te moeten blijven liggen. Ik wil weer zeilen. Er is een plan om morgen naar Spieka te gaan. Maar er is een klein risico dat we op het wad blijven vast zitten. We kunnen hier pas laat de haven uit en bij Spica, gat in de dijk, moet we met hoogwater naar binnen. We steken de Weser over en dan gaan we het Elbe-weserwad op. Het is een tocht van ongeveer 27 mijl. Spica is een springplank naar Neuwerk. We moeten goed het weer in de gaten houden. Want alleen bij rustig weer is Neuwerk leuk om te liggen met je boot.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical