Accumersiel

Donderdag 20 september
Accumersiel 


2 lange mooie dagen op Langeoog geweest en maar 1 nacht betalen. Typisch Nederlands om zo te denken, maar het is soms ook andersom. Dat je ’s avonds laat aankomt en dan de volgende ochtend weer vroeg moet vertrekken vanwege het tij. De dagen op Langeoog waren heerlijk. Vandaag best winderig, heel anders dan gisteren.

De storm heeft ons in bedwang. Iedereen die een boot heeft, is er mee bezig. Waar ga je liggen. Blijf je of ga je toch nog weg. Wij gaan weg naar Accumersiel op aanraden. Rond 5 uur vanmiddag vertrekken wij met half tij naar de overkant van Langeoog. Veel boten gaan ’s morgens al weg. Sommige boten worden uit het water gehaald. Andere mensen doen nog een extra touwtje. Het is grappig hoe verschillend iedereen reageert op de naderende eerste herfststorm. 


Wij gaan na een heerlijke wandeling over het strand even lunchen in het dorp. Telkens weer ben ik verbaasd over hoe druk het is. Een groot contrast met de lege haven die wij aantreffen. De eerste herfstvakanties zijn al begonnen in Duitsland vertelde een eigenaresse van een winkeltje. Dat verklaart veel.


Stuivend zand

Wij liggen gunstig met onze neus in de wind en komen gemakkelijk weg. Het is een klein uurtje varen op de motor. De wind gaat steeds minder waaien en het wordt uiteindelijk een hele rustige avond. Stilte voor de storm, zeggen ze dan. In dit geval klopt het waarschijnlijk ook nog. Ben ook wel nieuwsgierig naar de storm. Hoe hard zal het gaan waaien. Hoe zal het klinken in de haven met zingende masten en klapperende touwen. Als ik het allemaal moet geloven, komt de storm hier om 11.00 uur.

Wij zijn goed verankerd. Hans heeft 7 lijnen gebruikt. Wij kunnen morgen mooi andere boten ook een beetje in de gaten houden. Het is de bedoeling dat we de storm hier uitzitten. Er is een dip op zondag, maar maandag gaat het ook weer waaien. Hopelijk kunnen we dinsdag verder. In de tussentijd gaan we leuke uitstapjes doen in Noord-Duitsland. We kunnen naar Dornum, een historisch stadje hier vlakbij. Misschien nemen we een busritje en gaan we fietsen op zondag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical