Eilanderbalg

Dinsdag 4 september
Eilanderbalg

We worden best laat wakker. En hebben heerlijk geslapen. We pakken gelijk onze eigen taken weer op. Ik gooi het bed te luchten en Hans zet een keteltje water op. Het ontbijtje eten we buiten op. We zien het eiland naar ons toekomen, doordat het water zich aan het terugtrekken is. Het blijft wonderbaarlijk, nog altijd. De vogels komen ook weer heerlijk smullen langs de nieuwe waterlijn. 

Later die ochtend gaan we een wandelingetje maken over de Balg. Op de laatste duintjes van het eiland gaan we even zitten en kijken uit over de enorme zandvlakte. Het is zo mooi hier. Als we langs de steile rand van het strand lopen, krijg ik zin om in het water te duiken. Het is mooi helder water, maar ook erg diep. Dat merkten we gisteren toen we hier wilde ankeren.

Eilanderbalg

Ik moet altijd zoeken naar mooie schatten langs de waterlijn. Ik vind een paar mooie oerschelpen. Verderop zien we kokkelaars aan het werk. Als het wat modderig wordt, keren we weer terug. Bij de boot aangekomen, nemen we allebei een duik in het water. In het begin best koud, maar dan kom je ook als herboren weer het water uit. Een verjongingskuur noemen ze dat op het eiland. Daarom gaan ook de oud-eilanders elke dag zwemmen in zee. Ik heb mij voorgenomen dat ook te gaan doen deze vakantie. Hans moet ik soms even aanmoedigen, maar dan komen we straks als twee jonge goden weer terug.

We besluiten Schier te verlaten met hoogwater 15.30 en verder te gaan naar de Boschplaat. We zeilen vlak langs de Eilanderbalg naar het oosten. En steken de Lauwers over en pikken de gele boeitjes op van de Boschplaat. We willen helemaal omhoog steken en tussen Rottumerplaat en Rottumeroog gaan ankeren. Dit gebied is per 1 september vrijgegeven.Tot onze grote verbazing zeilt er nog een boot dit gebied in.

Hans kreeg een tip over dit gebied om te ankeren bij boei NBW3. Er is hier een paar jaar geleden over geschreven in het blad Zeilen. Deze meneer heeft Hans toen een kaartje gemaild. Helaas was de ebstroom al bezig en kwamen we ergens anders te liggen. Een nieuw gebied is altijd weer even wennen. Je ziet alleen een enorme vlakte van water. Heel vaag Rottumerplaat en Rottumeroog. De vuurtoren van Borkum zien we ook. Die van Schier duurde even voor we die ontdekten. We liggen hier iets ruiger dan op de Eilanderbalg. Morgenvroeg als het water weg is zie je pas hoe je ligt.

ZV daar zijn we drooggevallen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical