Norderney

Vrijdag/zaterdag 7/8 september
Norderney

We vertrekken rond 7.00 uur uit Borkum. We liggen op lagerwal en we hebben een beetje moeite om weg te komen. Gelukkig hebben we alle ruimte voor onszelf en krijgen we de punt van de boot in de wind. De wind komt uit het zuiden met 12 knopen. We varen op de genua langs de prikken onder Borkum door. Er liggen twee boten voor anker. Mooie ankerplekken. Weet ik, omdat we hier zelf ook een paar keer hebben gelegen met de boot.
De zon zien we nog net door de wolken heen schijnen. Er komt uit het zuiden een dikke wolkenlaag aan. We hopen voor de buien beginnen binnen te zijn.

Nog even een zonnetje

We varen onder Juist door naar Norderney. Dit is een grote jachthaven waar je altijd naar binnen kunt. Net als wij de jachthaven naderen, begint het harder te waaien. Ik hoop altijd dat ze een mooi makkelijk aanlegplekje voor ons hebben. We varen aardig ver de haven in en dan komt er net een plekje vrij, waar wij goed kunnen liggen. De boot-buurman staat al te wachten buiten en helpt ons met aanleggen. Altijd fijn. We zijn mooi op tijd binnen, 10.45 en het begint inderdaad te regenen. Morgen blijven we ook hier, want dan hebben ze vooral in de ochtend harde wind voorspeld. Een verwaaidag noemen ze dat dan. 

Mijn blog wordt voortaan een LOGBLOG. Hans wil graag profiteren van mijn blog om iets meer nautische notities in op te schrijven zodat we die kunnen gebruiken in de toekomst als dat nodig zou zijn.


LOGBLOG

Borkum - Norderney
Wind Z
12 knopen op Genua
HW nordeney 9.45
1008,9 HP
1ste prik BWFW 7.45, grootzeil bij 1 rif
8.20 Eems, beetje afgesneden
1009 HP
9.05 ingang naar Memmert WFW
Op Juisterwad alles afgesneden
Aankomst Norderney 10.45 vingersteiger
Vaartijd 3.19 uur
19,7 mijl afgelegd

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical