Langeoog

Woensdag 19 september
Langeoog


Het is toch Langeoog geworden vandaag. We zijn vanmorgen op tijd uit Spiekeroog vertrokken en over het wad naar Langeoog gevaren tegen hoogwater aan. We komen zonder moeite over het wantij. Het is een mooie ochtend met geweldige kleuren in de lucht. De wind blijft nog steeds stevig door waaien. Het is twee uur later dat we aankomen in Langeoog, 9.00 uur 's morgens. Het is een zeer grote haven, maar waarschijnlijk is dat optisch bedrog. Bij laagwater zie je pas hoeveel slib er ligt. Deze haven is een soort afvoerputje van het slib. Alleen in het midden is nog wat water.


Haven van Langeoog

Hans en ik zijn er ooit 5 jaar geleden in november geweest. Zonder boot. Eigenlijk wisten we er niet veel meer van. Maar toen we vanmiddag naar het dorpje liepen waren we ontzettend verbaasd over hoe gezellig het hier is. De terrasjes staan uit, overal mensen, winkeltjes zijn open, jammer voor Hans. De stranden zijn gezellig druk. De Korben op het strand zijn aardig bezet. Iedereen geniet van waarschijnlijk de laatste zomerdagen van dit jaar.

Half september

En daar lopen wij ook steeds tegen aan. Wat moeten we doen met die wind die er aan zit te komen. Het is nog een staartje van een orkaan uit Amerika, Florence. Onze eerste plan was om naar Norderney te gaan. Deze haven is goed beschut. Het eiland is groot genoeg om er een paar dagen te moeten doorbrengen. Ik zag er best wel tegenop om daar zolang te moeten blijven. Vanavond kwamen we plotseling onze gepensioneerde burgemeester tegen. Dat waren onze buren op Norderney. Zij hebben een vaste ligplaats in Accumersiel. Dat ligt tegenover LO, een uurtje hier vandaan. Tijdens een borrel vandaag bij hun op de boot hebben zij ons plan doen veranderen. En gaan wij een paar dagen in Accumersiel liggen.

Op de borrel

Er liggen een paar leuke historische stadjes rondom deze haven die wij op de fiets kunnen bezichtigen. Morgen belt hij de havenmeester voor een goed beschut plekje. En zullen we rond 5 uur in de middag samen de haven uitvaren. We hebben dus een extra vakantiedag gekregen op dit verrassende leuke eiland. Anders waren wij morgen vrij vroeg vertrokken naar Norderney. Dit maakt onze vakantie wel leuk en altijd verrassend. Maak je een plan, loopt het toch weer heel anders.

LOGBLOG

Spiekeroog-Langeoog
HW Langeoog 7.16
Vertrek 7.00, aankomst 9.00
Trip 1.55 uur, 9 M, 4.7 gem

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical