River Deben

13 september

We staan vroeg op en vertrekken om 6.15 uur. Het is nog maar net na laag water, maar er staat meer dan genoeg water op de drempel. We genieten van de opkomst van de zon, hele mooie kleuren. 


De zee is kalm, geen vergelijking met vrijdagochtend, toen we Southwold binnenkwamen. We zetten varend een kopje thee en ontbijten met strandkoeken die nog steeds goed zijn. Wat zou de bakker hier in doen??

We hijsen het grootzeil, maar er is te weinig wind en de motor gaat aan. Met een vaart van soms 8 knopen varen we naar het zuiden. Langzaam wordt het ietsje warmer naarmate de zon klimt. We varen de rivier Deben op. De aanloop is in dit weer geen probleem. We varen langs de grindbanken naar binnen.

De stilte en de grijze luchten zijn sereen. Alleen de vogels horen we. De motor zetten we uit en dobberen op de stroom verder de rivier op. Andere boten kijken ons bewonderend toe. Er liggen op de rivier tientallen lokale bootjes aan een moring. We slalommen er tussen door. Dit gaat zo een paar uur door met af en toe een zuchtje wind, waardoor we extra vaart kunnen maken.

Aan het eind van de rivier ligt Woodbridge. In de Tide Mill jachthaven is geen plek. We meren af aan de kade bij de Tide Mill zelf, gratis zelfs. Later in de middag liggen we daar in de modder. De rivier is bijna verdwenen. Na een middagdutje maken we een lange wandeling langs de rivier tot aan Martlesham.Het stadje heeft wel wat, er zijn leuke winkeltjes. Na een biertje op de boot eindigen we in een restaurantje met wifi. Wifi is belangrijk voor ons. Zo kunnen we de weerberichten bekijken. Voor morgen is er harde wind voorspeld. We wachten het morgen af. Bovendien is het pas in de middag hoog water.Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical