Harlingen

8 september

Om half 10 konden we komen voor een heerlijk Engels ontbijt. De boot van onze goede vrienden is een knus ingericht bootje. Je kunt zien dat ze de boot alweer een tijdje hebben door alle gezellige dingen die er staan. Bij ons is alles wat opgeruimder en moderner. Hans hoopt dat onze boot ooit ook zo zal worden.

Na het ontbijt gaan de heren met de kaarten op tafel en krijgt Hans allemaal handige tips voor Engeland. Ik begin toch een beetje zenuwachtig te worden. Nog zoveel dingen die we nog moeten doen of vergeten zijn. Nou Is Andy iemand die alles uitzoekt, tot achter de komma. Wij zijn daarin wat makkelijker.

Tegen 11.30 vertrekken wij uit de haven en gaan op de ebstroom onder Ameland richting Harlingen. We zijn iets te vroeg vertrokken en lopen vast bij boei KB21, Kromme Balg. Dit was niet de bedoeling, iets te vroeg, maar we zitten muurvast en gooien het anker uit. We moeten wachten tot de vloed er weer inkomt en nemen dus maar even een slaapuurtje.Het is vandaag een grijze dag, 100 tinten grijs. Wel mooi hoor! In het noorden zien we een enorme opklaring van blauw, Schiermonnikoog. Waar wij naar toegaan is het donker en we zien heel veel buien vallen.

Tegen 16.00 komen we los en varen met moeite over het Kimstergat. Het roer schraapt over de bodem. Achteraf blijkt dat er heel weinig tij was. Rond 20.30 varen we Harlingen binnen en moeten we door de ronddraaiende brug die 24 uur wordt bediend. We leggen tegen een klipper aan in de buitenhaven. Dit doen we omdat we de volgende ochtend voor 6.00 weg willen naar Texel.

We gaan een klein hapje eten en een biertje drinken in een heel gezellig kroegje, het Noorderkerke. Als voorgerecht nemen we tomatensoep en als hoofdgerecht bitterballen en oude kaas. Harlingen is een leuk havenstadje. We lopen, na ons diner, een blokje om en gaan dan heerlijk slapen. De wekker zetten we om 5.15.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical