Ore

23 september

Gisteren hebben we heerlijk lang en warm gedoucht. Vandaag staan we op met een klein zonnetje. De wind waait, jammer genoeg, precies in onze kuip, waardoor we toch het luik dicht moeten doen. Je kunt merken dat de zomer over is. Het dek is bijna elke morgen nat en het duurt even voor we de warmte van de zon voelen.

Vandaag willen we, begin van de middag, naar Ore gaan. Dit is een rivier verder op naar het Noorden. We zitten even te kijken op internet wanneer we precies weg moeten om naar Ore te gaan en we kijken ook wanneer we de oversteek terug naar Nederland het beste kunnen doen. 
Tot mijn schrik zegt Hans dat we misschien morgenmiddag al gaan, 24 september. De voorspellingen zijn gunstig met rustig weer en wind uit het westen. In het weekend komt er een hogedrukgebied aan. Dan kunnen vanaf Texel weer rustig terug varen naar Schier. 

Dit is misschien voor nu even mijn laatste stukje. We weten niet precies waar we vandaag stranden. Dus ik hoop weer snel te kunnen berichten als we weer in Nederland zijn.De Royal Harwich Yacht Club

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical