Kirby Kreek

18 september

Vandaag blijven we in de Walton Backwaters, maar we gaan wel de haven uit. Dat doen we rond 14.00 vlak voor hoogwater. Het is rustig weer, maar wel met enorme donkere luchten en dikke dotten regenwolken, die wij gelukkig allemaal voorbij zien gaan.


Wij varen op de Genua de kreek weer uit en gaan dan noord/west een andere kreek weer invaren. We willen hier een mooie ankerplek zoeken voor de nacht.

We zien onderweg wel steeds 1 zeehond, maar ze liggen hier niet met aantallen op een plaat. Ze zijn wat slanker en hebben een spitse neus. Ze zeggen dat er ook rode zeehonden leven, die door het sulfiet, dat in de modder zit, rood worden. Wij hebben ze nog niet gespot, ik hoop er wel 1 te zien.

Er zijn talloze mooie kreken waar je in kunt varen en droog kunt vallen. Ze hebben hier geen strenge regels of verboden gebieden. Toch kiezen we een kreek uit waar meer boten liggen. Omdat dat dan voor ons betekent dat het daar mooi is en dat je daar goed kunt ankeren. Als je wat beter bekend bent met het gebied, dan durf je meer. Wij willen ook niet al te ondiep water opzoeken omdat we de volgende dag vroeg weg willen naar de River Blackwater. Dit is weer een aardige trip verder zuidwaarts, wat tevens ons omkeerpunt zal zijn.

We hebben anderhalf uur gevaren en liggen in Kirby Kreek aan een mooring, die we dit keer snel konden oppikken. Er ligt een schattig vissersbootje voor ons, die waarschijnlijk ook een weekendje vrij is. Nu het weekend is aangebroken, zien we dat de onbewoonde bootjes aan de moorings allemaal een eigenaar hebben, die er op uit gaan.


Jammer genoeg konden we maar even buiten zitten en kregen we alsnog een bui over ons heen. Morgen gaan we vroeg opstaan en varen we op de ebstroom weg.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical