Brightlingsea

21 september

Na een rustige nacht voor anker staan we om 7.00 uur op. We hebben heerlijk geslapen. Na het ontbijtritueel maken we de boot en onszelf klaar voor vertrek. Het is rustig weer, de zon probeert erdoor te komen en het waait tussen 5 en 10 knopen uit SW. Zodra we ankerop zijn gegaan, rollen we de genua uit. Met een snelheid van 3 tot 4 knopen varen we ten 8.15 uur de River Rlackwater terug richting de monding. De rivier doet ons denken aan de Fluessen.

Ter hoogte van Bradwell (en het nuclear powerstation) ligt het zendschip van Radio Caroline. Ik maak foto's en Hans probeert de zender te ontvangen. Dit laatste lukt helaas niet. Er lijkt ook niemand aan boord te zijn van het zendschip. We zeilen heerlijk rustig naar het oosten en hebben onderweg tijd voor van alles en nog wat, zoals koffie drinken, WC-bezoek, navigeren enz, enz.We ronden de Bench Head-boei volgens het boekje. De wind is inmiddels aangetrokken tot 15-20 knopen en we stuiven bij de Colne Bar-boei de rivier de Colne op. In de draai rollen we de genua in en vervolgens over de andere boeg weer uit. De fok zit namelijk in de weg als we zouden gijpen. We turen naar de volgende boeien van de Colne. De aanloop van een rivier en een onbekende haven is altijd spannend. Vlak voor de ingang van de haven van Brighlingsea rollen we de genua in. Op de motor tuffen we naar binnen. Bij de ingang varen we voorzichtig over een ondiep stukje en om 11.45 uur meren we af aan een pontoon in de creek. 

Na de lunch gaan we lekker lezen. Later in de middag gaan we met de watertaxi (oproepen via kanaal 68 van de harbour master) naar de wal. Na een korte wandeling door het stadje in de regen eindigen we in de pub.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical