Ipswich

16 september

Er zijn voor vandaag stormwaarschuwingen, een lage drukgebied gaat over Z-Engeland. We hebben besloten nog maar een dagje hier te blijven bij de royalties en bij Prins Philip die levensgroot boven de bar hangt. Het wordt een ochtendje lezen en internetten in het clubhuis waar we helemaal alleen zitten met fantastisch uitzicht over de rivier.

's Middags willen we met de bus naar het stadje Ipswich. Deze busverbinding is niet al te best, volgens de Engelse ober die achter de bar staat, maar we kunnen de bus nemen van 15.08. Terug wordt iets moeilijker omdat deze al om 18.30 gaat wat voor ons te vroeg zal zijn. We zullen dan met de taxi terug gaan.

Ik hijs me in mijn regenpak en we gaan in de stromende regen naar de weg de heuvel op, waar de bushalte is. Even nadenken, de bushalte staat voor ons natuurlijk aan de verkeerde kant. Onze poging tot liften is mislukt. Het kleine stukje, met de bus kost 2,50 pond pps. De chauffeur wacht netjes tot we zitten en rijdt dan pas weg. Hij zou ons midden in het centrum eruit zetten. Ons busritje heeft een half uur geduurd.

Ipswich is een stadje met 150.000 inwoners. Met regenachtig weer krijg je meestal een verkeerd beeld van een omgeving, maar we vonden het wel grappig om te doen. Hans raakte in een winkel aan de praat met een man, een local. Van hem kregen we een eettip, die we zeker gaan doen. Ook is het voetballen even het gespreksonderwerp geweest. Ipswich heeft gouden jaren gekend met Arnold Muren en Frans Thijssen.

Het restaurantje is een pakhuis, dat al behoorlijk gevuld is met gezelligheid. We eten hier goed en de taxi wordt voor ons geregeld als we uitgegeten zijn. Een mooie witte Mercedes brengt ons terug naar de boot.Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical