Essex

17 september

We stonden vroeg op, maar uiteindelijk zijn we niet erg vroeg vertrokken. Rond 10.00 gingen we op de fok, met een mooi windje terug naar de monding van de rivier waar de grote containerboten nog steeds aan het laden waren. De zon schijnt sinds dagen weer. Wat heerlijk, de wereld ziet er dan gelijk een stuk mooier uit. We zien gelijk wat meer zeilbootjes op het water.We verlaten Suffolk en gaan naar een ander gebied, Essex. Dit ligt nog zuidelijker. We gaan de Walton Blackwaters op varen, dit is geen rivierenstelsel, maar een krekenstelsel. Dit gebied valt met laagwater grotendeels droog. 

Het is goed te bezeilen, hoog aan de wind en we stuiven het Walton Channel op. Het grootzeil hebben we inmiddels laten zakken, omdat we anders te snel zouden gaan. Het is niet heel breed en er liggen weer vele boten aan moorings. Wij gaan tot het einde van de kreek, waar een jachthaven is: de Titchmarsh Marina. Deze ligt heel beschut in een kom, wat ik jammer vind, want je hebt geen uitzicht. Om de haven heen is een groot natuurgebied met kwelders, banken, vogels, krekels, hier mag je over komen met je boot.

We krijgen een mooie plek in de haven en de zon is er nog steeds. We doen even een dutje in de zon.


Later op de dag lopen we naar een stadje, dat Frinton heet. De wandeling is niet spectaculair en het stadje ook niet, maar het is goed om de benen even te bewegen. We duiken een traditionele pub binnen en nemen een Japans biertje en een zakje pinda's, Dat doen ze hier allemaal. Terug op de boot bakken we een eitje.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical