Noordpolderzijl

6 september

We nemen de boot van 13.30 naar Lauwersoog, waar onze boot ligt, de Zeevalk. We hebben zoveel bagage mee, dat Harm en Agnes ons met de auto brengen.
We laden snel ons spul uit en gaan dan naar Noordpolderzijl met de auto, waar ik nog nooit geweest ben. Ik heb er wel heel veel over gehoord. Hans is hier 10 jaar geleden met zijn Cornish Crabber geweest. Nu schijnt het niet meer te kunnen. Tessa runt hier met haar vriend uit Macedonië een superleuke kroeg. Het enige trefpunt in de weide omgeving van Noord-Groningen. Het is behoorlijk druk. 

Wij lopen eerst de dijk op en kijken uit over een geweldig mooi stukje niemandsland. Je ziet inderdaad een slenk lopen. Hier lagen dus vroeger ook vissersboten. Deze zomer zijn alle boten die naar Noordpolderzijl wilden, losgetrokken door de KNRM. Zo vertelde Geurt Busser, die even later binnenkwam, in zijn vaste stamkroeg. Hij ging gezellig bij ons zitten en een half uurtje later liepen we in zijn atelier in Warffum. We hadden niet zoveel tijd, maar het was het kijken zeker waard. We kregen zelfs een stukje voorgelezen uit zijn nieuwe boek, dat hij nog aan het schrijven is.

Terug in Lauwersoog worden we afgezet bij het Boze Wijf. Hier gaan we voetbal kijken en even eten. We houden net de eerste helft vol en besluiten om lekker te gaan eten. Het is behoorlijk stormachtig en als wij naar onze boot gaan en in ons bedje kruipen, moeten we weer even wennen aan alle geluiden die we horen. Krakende en klapperende touwen, wind en regen gieren om de boot.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical