Willemstad

Vrijdag 23 september

We moeten eerst van Brouwershaven terug naar de sluis, De Grevelingensluis. De weersvoorspelling voor dit weekend is goed en dat kun je gelijk merken, want we liggen met meer dan 10 boten in de sluis. Dit is misschien wel het laatste mooie zeilweekend van dit jaar.


Goedemorgen meeuw!

De volgende sluis die we moeten nemen ligt niet ver en we gaan oostwaarts naar de Krammersluis. Vanaf daar komen we in zoetwater, het Volkerak. Er heersen groene algen in zoete wateren, dat kun je al zien bij de sluis. Het water verandert in een groene massa. Deze sluis dient er alleen voor om het water te zuiveren, van zout naar zoet. Als het water zoet genoeg is, mogen we door.

Het Volkerak wordt niet alleen bezeild door plezierbootjes, er varen ook grote vrachtschepen. Die komen van Rotterdam of Dordrecht en gaan binnendoor over de Westerschelde naar Antwerpen. Je moet dus ook nog goed opletten. We zeilen de hele dag mooi en de zon doet aangenaam zijn werk. We worden al aardig bruin.


Grevelingensluis, tijd voor een praatje

We moeten nog door 1 sluis, De Volkeraksluis. Dan nog een klein stukje het hoekje om naar Willemstad. Dit is een mooie vestingstadje. Je kunt in de binnenhaven liggen of om de vesting heen, wat wij hebben gedaan. Uiteindelijk hebben we vandaag 7 uur gezeild en komen we voldaan aan.

's Avonds gaan we op zoek naar een leuke en gezellige eetgelegenheid. Dat is soms best moeilijk als er zoveel te kiezen valt. Als we er niet uitkomen, zoeken we een geschikt persoon (ook moeilijk ) om te vragen waar we het beste kunnen eten. Meestal werkt dit goed.


Buitenhaven Willemstad

Binnenhaven Willemstad

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical