Brouwershaven

Woensdag 21 september

Heerlijk rustig geslapen en we vertrekken om 12.00. Eerst moeten we door de sluis naar buiten de Oosterschelde op. Ons doel is het Grevelingenmeer. We maken gebruik van de laatste ebstroom naar de Oosterscheldebrug. We kunnen gelukkig goed zeilen en het is weer heerlijk om even weer op open water te zijn. We snijden een heel stuk af over een stuk ondiepte. Dit durven wij, omdat we dat een andere boot ook zagen doen.

Gelukkig hoefden we niet lang te wachten bij de sluis van het Grevelingenmeer. Dit meer schijnt superhelder water te hebben. Je kunt op sommige plekken meer dan 6 meter diep naar beneden kijken. We hadden van tevoren al gezegd dat we een duik zouden nemen als we er waren. We varen niet lang door, omdat het al best laat in middag was. We ankeren bij de mosselbank en met een beetje twijfel en rillingen duikt Hans er als eerste in. Het is inderdaad superhelder water. Wel zout, omdat ze een open verbinding hebben gemaakt met de Noordzee.

De avond valt op het Grevelingenmeer

We liggen met nog 12 andere boten rond de Mosselbank. Wij als enige voor anker. De andere boten liggen veilig aan een steigertje. De avond is zo zacht, dat we best lang buiten kunnen zitten. Ik heb buiten geslapen, heerlijk onder een heldere sterrenhemel.

Donderdag 22 september

We halen het anker omhoog en gaan naar Brouwershaven. De zon is een beetje waterig, maar nog altijd een prima temperatuurtje. Daarom zijn er toch nog redelijk veel bootjes op het water. We kunnen mooi zeilen met een superheerlijk windje van 10 knopen. Na 2 uur zeilen zijn we in Brouwershaven. We kiezen ervoor om in de oude haven te gaan liggen midden in de stad, maar dan wel aan de rand.

Het is een rustige, beetje saaie stad, vind ik. Wel met mooie huizen en leuke kleine steegjes. Wij besluiten om de fiets te pakken en lekker langs de dijk te fietsen met uitzicht over het meer. We komen verrassend genoeg uit op het strand aan de Noordzee-kant vlak bij de Brouwersdam. Dit hadden we eigenlijk niet verwacht. Er zijn best veel mensen op strand, zwemmen en zonnen.

Wij gaan heerlijk op een terrasje zitten. Hier blijven we lekker zitten en genieten we van een verrassend slot van onze fietstocht. Het geeft een extra vakantiegevoel. Deze strandtent heet Floor en is heel gezellig ingericht. De dames die er werken zijn aardig en we voelen ons welkom. We blijven er ook gelijk maar eten en fietsen met een voldaan gevoel naar de boot.

Strandtent bij Brouwersdam

Morgen, vrijdag 23 september, gaan we naar Willemstad, daarna naar Stellendam en als de wind blijft zoals die nu voorspeld is, moeten we de oversteek naar Texel maken. Deze planning is nog onzeker en kan nog alle kanten op gaan. Wat wel zeker is, is dat we al bezig zijn met de terugreis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical