Tjee, wat stoer

4 juni

Het is net of we op wereldreis gaan, zo voelt het ook wel een beetje. De hele familie staat op de oude steiger ons uit te zwaaien. Zelfs het Belgisch team is aanwezig. Het is eindelijk rustig weer geworden. De dagen ervoor was het niet leuk weg varen geweest. Het waaide hard met veel regen. Met rustig zeilweer is het leuker vertrekken.

Onze route is om door het westgat ten westen van Schiermonnikoog naar Borkum te zeilen. Voor ons een nieuw zeilgebied waar we nu voor het eerst doorheen varen. De weersvoorspelling is weinig wind uit het oosten. Dit is voor ons niet gunstig zijn al blij dat het weer wat rustiger is geworden en dat het zonnetje schijnt.

Zo heerlijk om dan ook eindelijk onderweg te zijn. We zeilen goed door de Zoutkamperlaag Hans zegt steeds, tjee wat stoer hè! We hebben toch nog een aardig windje, 15/16 knopen uit het oosten. Dit is tegen de wind in varen, maar het kan.

Uiteindelijk houdt het zeilen op ongeveer ter hoogte van de Carel amerskerk cardinaal en gaan we op de motor en grootzeil verder. Het is wind tegen stroom en dan wordt het een klotsbak. Niet heel fijn, af en toe krijgen we een zouteklets over ons heen.

Tegen 21.30 bereiken we Borkum en leggen we aan. Het laatste stukje was echt even doorbijten, maar na ongeveer 9 uur varen liggen we in de haven van Borkum. De overheerlijke kleine scholle kunnen we niet meer krijgen en we eten een broodje kaas. Daarna heerlijk slapen.


Verstuurd vanaf mijn iPad

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical