Ankeren in Langor

19 Juni

We vertrekken vanmorgen naar de noordoostzijde van Samso. Hier is een natuurlijke ankerbaai, de stavnfjord. Deze fjord wordt gevormd door het schiereiland Armhoved. Op de zuidoostpunt ligt een klein jachthaventje. Wij willen ankeren. Het ultieme gevoel van vrijheid en de mooiste uitzichten.

De wind voorspelling op, windgoeru, is afnemende wind. Daar hadden wij ons ook op in gesteld. Met grootzeil en fok zeilen we onder Samso door. De afnemende wind wordt toenemende wind. Eerst steken we 1 rif in het grootzeil al snel volgd de tweede. Bij 3 riffen wil je eigenlijk niet de haven uit!

We speren dus langs de hoge wal van het eiland. Donkere wolken komen naar ons toe en wij naar de donkere wolken. Dit wordt weer een nat pak. Het navigeren naar Langor is even goed opletten. Er staat een zeer krachtige stroom en je moet door een zeer smalle geul varen met aan weerszijde zandplaten die lang doorlopen.

Op zoek naar een mooi ankerplekje, altijd moeilijk. We willen proberen zo dicht mogelijk langs de rand in ondiep water. Er liggen nog 2 bootjes het is dus rustig. Wij hadden meer boten verwacht, misschien niet met dit weer. Rond half twee liggen we en kunnen we gelijk naar binnen omdat de regen de hele middag blijft vallen met af en toe een donder.

Tegen de avond wordt het niet lichter maar houdt de regen wel op. We worden getrakteerd op schitterende luchten. We blazen het bijbootje op en roeien naar de kant. We liggen midden in een kweldergebied. Langs de rand heb je een smal strandje waar je net langs kan lopen. De luchten worden steeds mooier, bijna niet te fotograferen, zo mooi in het echt! We krijgen een schitterend uitzicht langs de zuidwest kust van Samso.

Dit tochtje heeft ons goed gedaan, na een hele middag binnen zitten met de kachel aan. Ze eggen dat het weer beter gaat worden en dat de temperatuur gaat stijgen. Laten we het hopen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical