Rustdag in Tonning

Na rustig opstaan eten we ontbijt. Daarna lopen we de stad in. Op het plein is markt. We kunnen deze lekkernijen niet laten liggen en slaan onze slag, worsten, brood en aardbeien. Als we terug naar de boot gaan zien we hoe ver we gezakt zijn en moeten bijna 3 meter naar beneden klauteren.

Voor de middag maken we een plannetje om naar Friedrichtstadt te fietsen ongeveer 20 kilometer verderop. We pakken onze nieuwe vouwfietsen uit de bakskist en takkelen deze 3 meter omhoog langs de steille kade (het is laagwater). Boven vouwen wij de fietsen uit, nog een beetje oefenen, maar het is eigenlijk zo gepiept. We hopen op een mooie fietstocht langs de Eidder, maar het zijn ook grote stukken langs een autoweg. De wind is best stevig en ik moet aardig doortrappen, ook al zijn de zadels de allerbeste, niet voor mijn kont.

Friedrichstadt wordt ook, Klein Amsterdam, genoemd. Zo heeft het typisch Hollandse grachten met bolle bruggetjes en rond het centrale marktplein staan nog steeds vele huizen met trapgevels.

Een mooie rustdag, morgen gaan we weer verder de Eider over.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical