Geen wind

13 juni

We vertrekken om 10.30 uit de jachthaven dusternbrook in Kiel. Op het programma staat om eerst diesel te gaan tanken in Strande. De afgelopen dagen hebben we veel op de moter gevaren. De diesel is op. We verheugen ons op een mooie zeiltocht naar de Schlei. Maar de tank moet natuurlijk wel vol zitten voor het geval dat.
Het is warm en drukkend.  Er staat geen wind, dus de moter gaat aan. Na tanken in Strande zeilen we met een lekker windje vol tuig de Kieler Bocht op.  Hoera! Na ruim een uur is het gedaan met de pret. De wind valt weg. Het weerbericht van dp 07 waarschuwt voor buien met windstoten. Dit horen we al dagen, maar nu nemen we de waarschuwing serieus. De moter gaat weer aan en we stomen naar de ingang van de Schlei. Er komen donkere luchten aan. We varen langs het mooie groen/wit gestreepte vuurtorentje de Schlei op. Dit is een mooi natuurgebied. In Maasholm legen we om 16.00 aan naast een vriendelijk Duits stel. Ze wonen in Hamburg, maar de thuishaven van hun boot is in Denemarken. Even later gaat het regenen en trekt de wind stevig aan.

Na ons aankomstbiertje gaan we een visje eten in het havenrestaurant. Maasholm is een vissersplaatsje met sfeer. Na het eten wandelen we het dorp het dorp rond. De woonhuizen die aan het water staan hebben eigen kaaien voor een bootje. Heel leuk allemaal.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ons plan

De trossen zijn los!

Retteketet neemt sabbatical